Færre influenzasmittede i Mexico

En fodgænger går gennem udsædvanligt tomme gader i Mexico City torsdag. De mexicanske myndigheder har bedt befolkningen om at blive hjemme, og opfordrer forretninger til at holde lukket i fem dage, samtidig med at offentlige kontorer holder lukket.
Foto: Rodrigo Abd/AP/POLFOTO

Færre influenzasmittede i Mexico

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

212 mexicanere blev indlagt med symptomer på den smittefarlige influenza den 20. april. I går blev kun 42 indlagt. Opmuntrende, siger regeringen.

Der er måske ved at være lys for enden af influenzatunnelen i Mexico. Sundhedsminister Jose Angel Cordova siger, at langt færre mexicanere indlægges på hospitaler med symptomer på den smittefarlige influenza, som WHO har besluttet skal hedde influenza A og ikke svineinfluenza.

Cordova siger, at de hospitaler, der tager sig af omkring halvdelen af befolkningen, den 20. april modtog 212 patienter med symptomer på influenza A. I går modtog hospitalerne kun 46 patienter.

- Det er opmuntrende, siger han.

Det amerikanske sundhedsvæsen har sendt test- og diagnosticeringsudstyr til Mexico, så mexicanerne langt hurtigere kan fastslå, om en patient er smittet med den nye type influenza.

Sundhedsministeren siger, at testundersøgelser har vist, at "kun" 12 af de 176 mennesker, der var mistænkt for at være død af influenzaen, faktisk havde virussen i sig.

Han siger videre, at af de 679, der er blevet testet, var 312 positive. De 300 har så overlevet efter behandling.

De normale influenzatyper koster hvert år mellem 250.000 og 500.000 mennesker livet verden over.

Danmark følger den internationale betegnelse influenza A, oplyser medicinaldirektør i Sundhedsstyrelsen Jesper Fisker.

Færre influenzasmittede i Mexico

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce