FRANKRIG Chirac: Sharon ikke velkommen


FRANKRIG Chirac: Sharon ikke velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frankrigs præsident, Jacques Chirac, meddelte i går Israels premierminister, Ariel Sharon, at han ikke er velkommen i Paris efter at han har opfordret franske jøder til at forlade Frankrig omgående. Det oplyser israelsk fjernsyn.

I et brev til Sharon skriver Chirac, at "efter nogle ugers kontakter i forbindelse med et sådant besøg viser det sig, at det er umuligt" og "du er ikke velkommen i kølvandet på dine kommentarer", fremgår det af oplysninger fra israelsk kanal 2.

En talsmand for det israelske udenrigsministerium afviste at udtale sig om den "fortrolige meddelelse".

Striden mellem Frankrig og Israel kommer efter udtalelser, Sharon kom med søndag. Under et møde med de amerikanske jøders organisation i Jerusalem havde Sharon opfordret alle jøder, der bor i Frankrig, til "straks" at forlade landet og flytte til Israel på grund af "den stigende antisemitisme" i det franske samfund. Sharon konstaterede samtidig, at den franske regering var oppe imod en voldsom vækst i det muslimske samfund i Frankrig.

I Frankrig mødte udtalelsen vrede fra alle sider, også fra det fransk-jødiske samfund, der helst så, at Sharon lod dem om at klare deres egne problemer.

I Frankrig er der omkring 600.000 jøder og omkring fem millioner muslimer, og Frankrig har dermed det største mindretal af både muslimer og jøder i noget europæisk land. (AFP)

FRANKRIG Chirac: Sharon ikke velkommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce