FN sender humanitær chef til Sri Lanka


FN sender humanitær chef til Sri Lanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chefen for FN's humanitære arbejde, John Holmes, til Sri Lanka, hvor titusinder af civile er fanget i konflikt mellem regeringshær og De Tamilske Tigre, LTTE.

John Holmes, chefen for FN's humanitære arbejde, er i dag sendt til Sri Lanka i et forsøg på at skabe sikkerhed for op mod 50.000 civile, som er indespærret på et lille område i den nordlige del af landet som følge af konflikten mellem regeringshæren og De Tamilske Tigre, LTTE.

John Holmes skal i løbet af tre dage forsøge at overtale de stridende parter til at lade de mange civile gå fri af den voldelige konflikt, som menes at være inde i den afgørende fase, hvor LTTE er tæt på nederlag.

- Det vigtigste er, at de mange civile kommer ud af konfliktområdet og overlever, sagde John Holmes undervejs til Sri Lanka.

Det menes, at flere end 100.000 civile allerede er sluppet væk fra konfliktområdet. Holmes sagde, at han vil inspicere de teltlejre, hvor mange af de civile har søgt tilflugt.

Resterne af LTTE er i øjeblikket omringet på et lille landområde i landets nordøstlige del. Regeringshæren siger, at den har indledt en sidste afgørende offensiv.

De Tamilske Tigre har i 26 år kæmpet for en tamilsk stat, men en heftig offensiv fra regeringshærens side har tvunget bevægelsen i knæ. Ifølge et FN-dokument er 6500 civile allerede blevet dræbt, mens 14.000 er såret under de seneste ugers blodige konflikt.

FN's Sikkerhedsråd opfordrede i går Sri Lanka til at samarbejde med en humanitær FN-delegation, der ønsker at besøge konfliktzonen.

FN sender humanitær chef til Sri Lanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce