FN kritiserer Thailands udvisning af folk


FN kritiserer Thailands udvisning af folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FN's flygtningeorganisation siger, at Thailand overtræder internationale regler ved at sende 158 anerkendte hmong-flygtninge tilbage til Laos.

Thailand forbryder sig mod folkeretten ved at tvinge 158 anerkendte flygtninge tilbage til Laos. Det fastslår FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

De laotiske flygtninge fra hmong-folket har opholdt sig i et detentionscenter i grænsebyen Nong Khai i tre år. Men nu bliver de sendt tilbage trods tilbud om at bosætte dem i et tredje land, fordi de frygter for at blive forfulgt i Laos.

- Vi vil udtrykke vores bestyrtelse over, at de er gået videre med en gruppe på 158 personer i Nong Khai, som var blevet anerkendt som flygtninge af UNHCR, siger UNHCR's talskvinde, Ariane Rummery.

- Tvangshjemsendelsen af flygtninge til deres oprindelsesland er en krænkelse af folkeretten. Thailand fraviger en mangeårig humanitær praksis som et stort asylland i regionen, og det er et meget alvorligt eksempel internationalt, siger Rummery til det franske nyhedsbureau AFP.

General Niphat Thonglek fra den thailandske hær siger, at gruppen frivilligt har forladt Thailand sammen med 4000 andre hmong-flygtninge fra en anden lejr i Phetchabun-provinsen i den nordlige del af landet.

Hmong-folket klager over frygt for deres sikkerhed i det kommunistisk styrede Laos, fordi de kæmpede side om side med de amerikanske styrker i Vietnamkrigen.

Men Thailand betegner dem som indvandrere og har ikke tilladt UNHCR at fastslå, om de burde have flygtningestatus.

Anderledes forholder det sig med de 158 hmong-flygtninge fra Nong Khai, som er anerkendt af UNHCR.

Niphat siger, at Laos har lovet at tage sig af de returnerede hmong-flygtninge, inden de kan rejse videre til et tredje land. Men vestlige diplomater siger, at den laotiske regering har været tvetydig i spørgsmålet.

FN kritiserer Thailands udvisning af folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce