FN indleder arbejdet med at ødelægge Syriens giftgasser


FN indleder arbejdet med at ødelægge Syriens giftgasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et eksperthold er søndag mødt op ved et anlæg for kemiske våben i Syrien og gået i gang med destruktion.

Et internationalt eksperthold fra FN har indledt processen med at destruere Syriens kemiske våben og produktionsanlæg.

Det bekræfter FN og Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW).

I en erklæring hedder det, at et hold eksperter søndag er begyndt at ødelægge missilsprænghoveder, luftbomber og udstyr til at mikse kemikalier i Syrien.

Eksperterne, der er overvåget af syrisk kontrolpersonale, brugte "skærebrændere og vinkelslibere" for at sikre, at våbnene ikke kunne bruges igen.

FN-holdet, der skal sikre, at det internationale forbud mod kemiske våben overholdes, ankom søndag til Damaskus for at begynde at kontrollere præsident Bashar al-Assads forbudte våben og ødelægge dem.

- Processen med at destruere Syriens kemiske våbenprogram begyndte i dag. Arbejdet vil fortsætte i de kommende dage, lyder det i erklæringen.

Det internationale eksperthold "overvåger, kontrollerer og rapporterer" også, om Assads regering giver de korrekte informationer om landets kemiske våbenlagre.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, ventes at sende en rapport til Sikkerhedsrådet mandag med flere detaljer om operationen, der anses for at være en af de største og mest farlige afvæbningsopgaver nogensinde, fordi krigen i Syrien stadig raser.

Den yderst alvorlige problematik startede, efter at et kemisk angreb mod en oprørskontrolleret forstad i Damaskus i august kostede hundredvis af mennesker livet, hvilket fik USA til at true med et militært angreb.

Men kort efter erklærede præsident Bashar al-Assad sig villig til at tilslutte sig det internationale forbud mod kemiske våben.

USA og Rusland fulgte op med en plan om destruktion og produktion af alle kemiske våben i Syrien, og det blev i sidste uge bekræftet i en FN-resolution.

Syrien har erklæret sig villig til at følge FN-beslutningen, der dikterer, at landets kemiske våben og produktionsanlæg skal være destrueret inden 1. november.

FN indleder arbejdet med at ødelægge Syriens giftgasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce