FN fordømmer kup i Niger


FN fordømmer kup i Niger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FN, EU og Den Afrikanske Union fordømmer militærkuppet i Niger og forlanger, at den demokratiske orden i landet genoprettes. Mange nigerere fejrer statskuppet.

FN træder nu ind i forsamlingen af internationale organisationer, der fordømmer statskuppet i Niger.

- Generalsekretæren fordømmer det statskup, som har fundet sted i Niger og appellerer om ro og respekt af loven og alle nigereres menneskerettigheder, skriver FN's generalsekretær, Ban Ki-moons, kontor i en meddelelse.

Tusindvis af mennesker er tidligt lørdag gået på gaden i Nigers hovedstad, Niamey, for at fejre det kup, som en militærjunta gennemførte torsdag. En oppositionsalliance opfordrer samtidig borgere til at vise deres støtte til juntaen.

Den Afrikanske Union valgte fredag at suspendere Nigers medlemskab i organisationen i fordømmelse over statskuppet. EU's udenrigschef, Catherine Ashton, har ligeledes krævet, at alle aktører i Niger medvirker til at "etablere den forfatningsmæssig orden i landet".

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at markeder, banker og skoler i Nigers hovedstad, Niamey, fredag åbnede igen, efter at kupmagerne i første omgang havde dikteret udgangsforbud.

FN fordømmer kup i Niger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce