FN fordømmer Sudans aktion i grænseområde


FN fordømmer Sudans aktion i grænseområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FN's Sikkerhedsråd fordømmer Sudan for militæraktion i omstridt område ved grænsen til Sydsudan

En delegation fra FN's Sikkerhedsråd opfordrer Sudans regering til at trække sine styrker ud af det omstridte Abyei-område på grænsen mellem Sydsudan og Nordsudan.

- Sikkerhedsrådets medlemmer opfordrer Sudans regering til øjeblikkeligt at indstille sin militæroperation og trække sig tilbage fra Abyei by og det omkringliggende område, siger Frankrigs FN-ambassadør, Gerard Araud.

Sikkerhedsrådets ambassadører er i øjeblikket på besøg i Sudan.

Ved et pressemøde sammen med sin amerikanske og russiske kollega udtrykte Araud dyb bekymring over den forværrede situation i Abyei.

- Sikkerhedsrådets medlemmer fordømmer den eskalerende militæroperation, som Sudans regeringsstyrker udfører. Der er tale om alvorlige krænkelser af fredsaftalen fra 2005, siger Araud.

Erklæringen fra Sikkerhedsrådets medlemmer kommer, dagen efter at Sudan tog kontrollen med hovedparten af Abyei, som såvel Sydsudan som Nordsudan gør krav på.

Fredsaftalen fra 2005 afsluttede årtiers blodig borgerkrig mellem nord og syd i landet, og åbnede op for den folkeafstemning januar, hvor indbyggerne i Sydsudan med et overvældende flertal stemte for at løsrive sig fra nord.

Optrapningen af situationen i Abyei kommer forud for, at Sydsudan formelt erklærer sig uafhængigt den 9. juli.

Abyei fik særstatus ved fredsaftalen. Planen var, at indbyggerne dér også skulle have stemt om deres tilhørsforhold i januar. Men Sydsudan og Nordsudan kunne ikke blive enige om afstemningen, og området er fortsat omstridt.

FN fordømmer Sudans aktion i grænseområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce