Det er endnu uvist, om hvem og hvor mange der står bag bombeattentatet i storbyen Boston i mandags, siger FBI.

Ingen har foreløbig taget skylden for de dødbringende bombesprængninger ved maratonløbet i Boston mandag, og efterforskerne tager et stort antal af mistænkte i betragtning.

Det oplyser det amerikanske forbundspoliti FBI, der leder efterforskningen, sent tirsdag dansk tid.

- Antallet af mistænkte er helt åbent, siger FBI's efterforskningsleder, Rick DesLauriers, på en pressekonference i Boston.

Ifølge DesLauriers foregår efterforskningen efter mandagens bombesprængninger forsigtigt og metodisk.

FBI og det lokale politi i såvel byen Boston som staten Massachusetts har indsamlet bevismateriale fra de to steder, hvor bomberne sprængtes i målområdet, heriblandt sorte rygsække af nylon, som man mener, bomberne har været skjult i.

- Fragmenter af blandt andet søm, der muligvis er opbevaret i en trykkoger, er også blevet fundet og sendt til FBI's laboratorium i Quantico, Virginia, til analyse, siger Rick DesLauries.

Indtil videre har efterforskerne modtaget over 2000 tip i sagen.

- Vi vil fortsætte med at arbejde utrætteligt døgnet rundt side om side med vores partnere. Vi fortsætter med at efterforske disse spor, slår Rick DesLauries fast.

- Uanset hvem der bliver mistænkt for denne handling, så er efterforskningen i sin begyndelse. Men vær forsikret om, at vi arbejder hårdt for at finde svarerne, siger han.

Tre mennesker blev dræbt ved attentatet, heriblandt en otteårig dreng og en 29-årig kvinde. Det tredje offer er endnu ikke identificeret. Mindst 176 personer er såret efter bombesprængningerne.

Mere om emnet

Se alle
Tidslinje: Bombesagen i Boston

Tidslinje: Bombesagen i Boston

Tjetjensk bombemand fra Boston afhøres i aften

Tjetjensk bombemand fra Boston afhøres i aften

3000 løbere fuldfører Bostons maraton