FAKTA: Læs her om Syriens oliesektor


FAKTA: Læs her om Syriens oliesektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syriens olieproduktion er reduceret kraftigt, siden konflikten brød ud i 2011, og EU begyndte at sanktionere

EU-udenrigsministre besluttede på et møde i Luxembourg mandag, at EU vil slække på sine sanktioner mod Syriens olieproduktion, så det atter bliver muligt at eksportere olie fra områder under oppositionens kontrol.

Læs om Syriens olieproduktion her:

* I begyndelsen af 2011 producerede og eksporterede Syrien omkring 400.000 tønder olie om dagen, hvilket gjorde landet til verdens 30. største olieproducent.

* I dag anslår det Internationale Energiagentur (IEA), at syrisk olieproduktion er reduceret til 130.000 tønder om dagen og udgør 0,1 procent af verdens samlede olieproduktion.

* I april udkom en rapport, der konstaterede, at Syriens olieeksport, som tidligere udgjorde mere end en tredjedel af landets udenrigshandel, er faldet til næsten nul procent.

* I 2010 eksporterede Syrien varer - herunder olie - for 62,9 milliarder kroner. I 2011 faldt det til 41 milliarder. Og i 2012 er eksporten nede på lidt over en milliard kroner.

* Syriens vigtigste oliefelter er koncentreret omkring de nordøstlige provinser Deir Ezzor og Hassaka, som ligger nær den irakiske grænse. Olie fra den region er af høj kvalitet.

* Det britisk-baserede Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) skønner, at hovedparten af de ​​oliefelter nu styres af oprørere - i særdeleshed af den militante gruppe Al-Nusra Front.

* Præsident Bashar al-Assads regime styrer fortsat al-Omar oliefeltet - en af ​​regimets seneste positioner øst for Deir Ezzor.

* Længere nordøst på udnytter det statsejet syriske Petroleum Company (SPC) nogle brønde placeret i områderne kontrolleret af det kurdiske mindretal.

* Som følge af EU's oliesanktioner, som forbyder europæiske virksomheder fra at handle med syrisk råolie eller levere udstyr, tjener Syriens oliesektor nu primært landets eget interne forbrug.

FAKTA: Læs her om Syriens oliesektor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce