FAKTA: Derfor er Orbán i kommissionens søgelys


FAKTA: Derfor er Orbán i kommissionens søgelys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viktor Orbán affærdiger et brev, hvor kommissionens formand udtrykker bekymring for menneskerettighederne.

Ungarns premierminister, Viktor Orbán, er inviteret til EU-Parlamentets konservative EPP-gruppes pressemøde tirsdag aften.

Her kan du læse sagen om de ungarske forfatningsændringer, der er blevet kritiseret for at være i strid med menneskerettighederne:

* Viktor Orbán er kommet i EU's vridemaskine, efter at han har fået vedtaget en række forfatningsændringer, der blandt andet betyder, at definitionen af en familie som et ægteskab mellem en mand og en kvinde bliver skrevet ind i forfatningen.

* Desuden gør lovændringerne det forbudt at sove på gaden, og binder studerende, der har modtaget offentlig studiestøtte, til at blive i Ungarn i en vis periode efter endt uddannelse.

* Sidste fredag sendte kommissionsformand José Manuel Barroso et brev til Orbán, hvor han udtrykte alvorlig bekymring i forhold til landets forfatningsændringer. Han skrev videre, at kommissionen har indledt en analyse af situationen.

* I yderste konsekvens kan kommissionen fratage Ungarns stemmeret i EU gennem Lissabontraktatens artikel syv. Den er endnu aldrig blevet brugt.

* I marts skrev fire EU-landes udenrigsministre, deriblandt danske Villy Søvndal (SF), et brev til Barroso, hvor de foreslog, at kommissionen som traktatens vogter skal spille en større rolle, og at man i yderste konsekvens skal kunne suspendere EU's udbetalinger til Ungarn.

* Forud for EU's topmøde i marts afholdt en ilter Orbán et pressemøde, hvor han nægtede at anerkende, at demokratiet i hans land er under pres. I Bruxelles forsikrede han, at han "handlede i overensstemmelse med det, vi kalder europæisk".

* Brevet fra de fire ministre vil sandsynligvis blive diskuteret, når EU's udenrigsministre mødes på mandag i Luxembourg.

FAKTA: Derfor er Orbán i kommissionens søgelys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce