Europæiske udenrigsministre til Sri Lanka


Europæiske udenrigsministre til Sri Lanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sveriges udenrigsminister, Carl Bildt, rejser sammen med sine kolleger fra Storbritannien og Frankrig til Sri Lanka for at se på den humanitære situation.

Udenrigsministrene fra Sverige, Storbritannien og Frankrig rejser onsdag til Sri Lanka, efter at regeringen i Colombo i dag afviste en våbenhvile fra separatistbevægelsen LTTE, De Tamilske Tigre.

De tre, Carl Bildt fra Sverige, David Miliband fra Storbritannien og Bernard Kouchner fra Frankrig, skal ifølge de britiske udenrigsministerium holde øje med den humanitære situation i den nordlige del af landet, hvor op mod 50.000 civile befinder sig mellem regeringshæren og LTTE.

David Miliband har i en telefonsamtale med Sri Lankas præsident, Mahinda Rajapaksa, i dag udtryk frygt for de civile og tilbudt økonomisk hjælp.

De Tamilske Tigre (LTTE) sagde tidligere i dag, at de vil nedlægge våbnene, nu da Sri Lankas regering efter en langvarig offensiv har omringet oprørerne, der er drevet tilbage til et lille område i det nordøstlige Sri Lanka sammen med titusinder af civile.

Men den srilankanske regeringen afviste hurtigt våbenhvile og sagde, at kun en betingelsesløs kapitulation kan stoppe krigshandlingerne.

LTTE's erklæring kom samme dag, som FN's humanitære chef, John Holmes, er på besøg i Sri Lanka, hvor han opfordrer regeringen til at stoppe sin militæroffensiv, så hjælpearbejdere kan nå frem til de tusinder af civile, der er fanget i kampene.

FN skønner, at op imod 50.000 civile på grund af de optrappede kampe ikke kan slippe ud af junglen, nu da srilankanske regeringsstyrker har omringet området, der tidligere var tigrenes højborg.

Europæiske udenrigsministre til Sri Lanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce