Europæisk prestigeprojekt på plads i 2014


Europæisk prestigeprojekt på plads i 2014

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU's satellitsystem Galileo forventes efter år med forsinkelser på plads i 2014. Navigationssystemet skal blandt andet tage kampen op mod amerikanske GPS.

De europæiske borgere kan fremover forvente mere præcise kørselsvejledninger og mere sikker flytrafik. EU's forsinkede satellitsystem Galileo ser nemlig ud til at kunne operere indenfor en årrække.

EU-Kommissionen forventer, at Galileo vil være i funktion i 2014.

Galileo har mange ligheder med det kendte GPS-system, og det har fået kritikere til at sætte spørgsmålstegn ved, om EU skulle være for sent ude.

Men det afviser ph.d.-studerende ved Institut for Rumforskning og -teknologi ved Danmarks Tekniske Universitet, Lars Stenseng.

- Der er stadig brug for det. Helt bestemt. En af de største fordele ved Galileo er, at det er et ikke-militært system, i modsætning til GPS. Det kan amerikanerne ikke lukke ned, som de kan med GPS, siger han.

Prestigeprojektet Galileo er blevet forsinket flere gange, og da det samtidig har kostet milliarder at udvikle, har det fået flere af EU's medlemslande til at stille spørgsmålstegn ved det.

- Nu kan vi koncentrere os om den faktiske gennemførsel og vise de europæiske borgere, at Europas eget satellitsystem er stærkt på vej, siger transportkommissær Antonio Tajani.

Lars Stenseng vurderer, at forskningen også vil få stor glæde af Galileo.

- Det vil være et stort fremskridt for forskningen. Systemet sikrer en bredere dækning, og det vil gøre det nemmere for os at få en forståelse af blandt andet rummet og naturkatastrofer, siger han.

Europæisk prestigeprojekt på plads i 2014

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce