Europæisk og amerikansk politi svækker Islamisk Stats medie

En sandal på jorden efter et bombeangreb i Kabul den 21. marts, hvor mindst 26 blev dræbt. Islamisk Stat tog skylden for angrebet på nyhedsmediet Amaq, som vestligt politi nu har rettet et ødelæggende slag mod.

Europæisk og amerikansk politi svækker Islamisk Stats medie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Operation mod jihadist-nyhedsmediet Amaq kaldes epokegørende af Europols leder, Rob Wainwright.

Politistyrker fra EU og USA har tilføjet Islamisk Stats vigtigste nyhedsmedier et ødelæggende slag ved en koordineret operation. Den er gennemført i adskillige lande, siger det europæiske politisamarbejde, Europol, fredag.

- Med denne epokegørende operation har vi slået et stort hul i Islamisk Stats kapacitet til at spred propaganda på internettet og radikalisere unge mennesker i Europa, siger Europols leder, Rob Wainwright.

Operationen var specielt rettet mod nyhedsmediet Amaq. IS anvender blandt andet Amaq til udbredelse af islamistisk propaganda og til erklæringer, hvor jihadisterne i gruppen tager skylden for angreb.

Operationen mod Amaq er gennemført over to dage - onsdag og torsdag - og er det seneste stadie i en flere år lang indsats mod mediet.

- Med aktionen har vi ikke kun ramt større IS-medier som Amaq, men også al-Bayan radio, Halumu og Nashir nyhedstjeneste og Islamisk Stats muligheder for at udsende og offentliggøre terrorismemateriale, hedder det i erklæringen fra Europol.

Den simultane multinationale aktion blev koordineret i Europols hovedkvarter i Haag med støtte fra Eurojust, som er samarbejdsorgan for EU-landenes anklagemyndigheder.

Under operationen har nationalt politi beslaglagt servere i Holland, Canada og USA. Der er også beslaglagt digitalt materiale i Bulgarien, Frankrig og Rumænien.

Den britiske myndighed, der bekæmper netbaseret terrorvirksomhed var også involveret i identificeringen af domæner, som IS har misbrugt.

Europol begyndte at advare mod Amaq i 2015.

I 2016 brugte Islamisk Stat Amaq til at udsende erklæringer om angreb, som det havde stået bag mange forskellige steder i verden. Det gælder blandt andet de blodige angreb i Bruxelles, Barcelona og Berlin.

Europæisk og amerikansk politi svækker Islamisk Stats medie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce