Eurolande klar til at hjælpe Grækenland


Eurolande klar til at hjælpe Grækenland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom Grækenland endnu ikke har bedt om finansiel hjælp fra EU for at komme ud af krisen, står eurolandene klar med en redningsplan.

Eurolandene står klar i kullissen til at hjælpe Grækenland, hvis landets gældskrise truer med en regulær statsbankerot.

Det slår EU's præsident, Herman Van Rompuy, fast i forbindelse med et EU-topmøde i Bruxelles.

- Men den græske regering har ikke bedt om nogen finansiel støtte, understreger han.

De græske økonomiske problemer har haft stor indflydelse på hele eurozonen, som blandt andet er blevet ramt af et kursfald for den fælles valuta. Et kursfald, der også har ramt den danske krone, som er fast forbundet med euroen.

Derfor kan de øvrige eurolande ikke bare lade Grækenland sejle deres egen sø.

- Eurozonens medlemslande vil tage målrettede og koordinerede handlinger, hvis det er nødvendigt for at sikre stabiliteten i eurozonen som helhed, siger Van Rompuy.

Inden topmødet mødtes Van Rompuy med den græske premierminister, Georgios Papandreou, lederne fra de største eurolande og eurozonens formand, Jean-Claude Juncker. Her blev hovedlinjerne i en eventuel redningsplan for Grækenland forhandlet på plads.

- Grækenland er en del af EU, og vi vil ikke efterlade landet alene, siger Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, efter mødet.

Den græske redningsplan var også hovedemnet på en hasteindkaldt telekonference onsdag aften med deltagelse af finansministrene fra de 16 eurolande. Finansministrene vil formentlig kigge nærmere på detaljerne i planen, når de mødes på tirsdag i Bruxelles.

Eurolande klar til at hjælpe Grækenland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce