Enighed om atomaftale


Enighed om atomaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landene bag ikke-sprednings-aftalen om atomvåben er for første gang i 10 år blevet enige om noget, der kan betegnes som et betydeligt resultat. Obama får æren.

Repræsentanter for landene, der har tilsluttet sig aftalen om ikke-spredning af atomvåben, er for første gang i 10 år blevet enige om noget af betydning. Underskriverne af aftalen fra 1970 er tre dage inde i et to uger langt møde blevet enige om dagsordenen for en konference om atomvåben næste år.

Det kan måske synes som en spæd succes, men alle diplomater på mødet hæfter sig ved, at det er første gang i 10 år, at landene overhovedet bliver enige om noget. Møder om at gøre aftalen tidssvarende er tidligere ofte gået med, at fattige lande beskyldte atommagterne for ikke at overholde deres nedrustningsforpligtelser, mens de nægtede fattige lande adgang til atomteknologi. Eller også har USA forsøgt at fordømme Iran og Nordkorea, mens blandt andre Iran og Egypten har forsøgt at snakke om de israelske atomvåben, som alle regner med eksisterer, selv om det ikke er officielt.

Dagsordenen til den kommende konference i 2010 omfatter blandt andet nedrustningsmål, som Kina, USA, Frankrig, Rusland og Storbritannien forpligtede sig på allerede før årtusindskiftet. Og så skal der drøftes atomvåbenfri zoner. Det punkt kommer ifølge diplomater til at handle om Israels a-våben.

Flere deltagere på mødet giver USA's præsident, Barack Obama, og hans nye tone æren for, at landene har kunnet blive enige.

Enighed om atomaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce