Endnu et lig i orange kedeldragt


Endnu et lig i orange kedeldragt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HENRETTELSER: Filippinerne trak i går 10 soldater ud af Irak for at imødekomme krav fra gidseltagere. Endnu et lig fundet i Tigrisfloden
IRAK: Irakisk politi meddelte i går, at de havde fundet et lig i orange kedeldragt, der havde fået halsen skåret over. Liget, der blev fundet i Tigrisfloden, beskrives som "vestligt udseende", og dermed kan der være tale om et bulgarsk gidsel.

To bulgarere blev holdt fanget af militante muslimer, der krævede irakiske fanger i amerikansk varetægt løsladt. Tirsdag meddelte gruppen, at den ene bulgarer var blevet halshugget. Onsdag blev et hovedløst lig iklædt orange kedeldragt fundet i Tigrisfloden, og samme aften udløb fristen for det andet gidsel. Og fredag blev der altså fundet endnu et lig.

Irakisk politi sagde, at liget var blevet udleveret til amerikanerne, der nægtede ethvert kendskab til fundet.

- Vi har forhørt os hos alle vores enheder og hos politiet, men der er ingen, der har oplysninger om det, sagde en amerikansk talsmand.

Samtidig forlod adskillige filippinske styrker i går Irak i et forsøg på at redde det 46-årige filippinske gidsel Angelo de la Cruz. Regeringen i Manila oplyste, at 10 soldater havde forladt Irak i går morges og taget til nabolandet Kuwait på trods af bitre opfordringer fra USA, Australien og den irakiske regering om ikke at efterkomme gid-seltagernes krav.

Også Thailand begyndte i går at trække styrker ud af Irak. Thailands regering vil ikke forlænge mandatet for sin 451 mand store styrke i Irak, og den sidste soldat vil være hjemme i september til trods for, at FN's generalsekretær Kofi Annan har opfordret Thailand til at blive i Irak.

Et saudiarabisk firma sagde i går, at de gidseltagere, som har taget en af firmaets ansatte, en egypter, til fange, burde løslade ham, da firmaet som krævet har trukket sig ud Irak i onsdags.

Desuden havde gidseltagerne krævet en løsesum på en million dollar (cirka seks millioner kroner, red.), men firmaet erklærede fredag, at det ikke er i stand til at betale. Det har i stedet tilbudt 15.000 dollar (cirka 90.000 kroner, red.). (AFP)

Endnu et lig i orange kedeldragt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce