Én ulv for meget skudt i Sverige


Én ulv for meget skudt i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jægere har skudt én ulv for meget under den første autoriserede ulvejagt i Sverige i 45 år. "Det må vi tage alvorligt", siger den svenske miljøminister.

Der blev skudt én ulv for meget under weekendens ulvejagt i Sverige. Jagten er den første autoriserede i landet i 45 år, og den blev gennemført trods voldsomme protester fra dyreværnsgrupper.

Ulvebestanden i Sverige er vokset fra næsten nul i 1970'erne og udgør nu et stigende problem for landmænd, der mister deres husdyrbesætninger.

Den svenske riksdag besluttede i oktober at begrænse bestanden af ulve til højst 210 eksemplarer. Jægere har derfor fået tilladelse til at skyde 27 af rovdyrene frem til 15. januar, hvilket svarer til 10 procent af den svenske ulvebestand.

Kvoten i Dalarna var på ni dyr, men det viser sig nu, at ti ulve er blevet skudt.

- Det må vi tage alvorligt, siger miljøminister Andreas Carlgren.

Han regner dog med, at der bliver ulvejagt igen næste år og siger, at man må lære af erfaringerne.

I alt 25 ulve blev skudt i jagtsæsonens første to dage, men kun 23 af dem er bekræftet døde. De sidste to er endnu ikke fundet.

Det var angiveligt de skamskudte ulve, der førte til forvirring om, hvor mange ulve som var blevet dræbt, og derfor blev én ulv for meget skudt i Dalarna.

På landsbasis kan endnu tre ulve skydes, før årets kvote er opfyldt.

Én ulv for meget skudt i Sverige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce