Embedsmand: Al-Qaeda står næppe bag bomber

FBI: Ingen yderligere trusler i Boston
Foto: POLFOTO/AP

Embedsmand: Al-Qaeda står næppe bag bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Al-Qaeda synes ikke at stå bag angrebet på Boston Marathon. Minister tror heller ikke på større komplot.

En anonym amerikansk embedsmand siger, at intet tyder på, at terrornetværket al-Qaeda står bag mandagens bombeeksplosioner i Boston, rapporterer CNN.

Embedsmanden melder om "ingen udenlandsk forbindelse eller nogen som helst reaktion fra al-Qaeda" i forhold til angrebet, der kostede tre personer livet og sårede omkring 170 andre, heraf 17 kritisk.

Det bakkes op af USA's minister for national sikkerhed, Janet Napolitano.

Hun siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der ikke er nogen tegn på, at bombeeksplosionerne er en del af et større komplot, men at myndighederne alligevel vil opretholde et forhøjet sikkerhedsberedskab ved trafikknudepunkter.

På et pressemøde tidligere tirsdag sagde en talsmand for FBI, at indbyggerne i Boston heller ikke umiddelbart behøver at frygte for endnu et angreb.

- Der er ingen kendte yderligere trusler, sagde talsmanden, Rick DesLauriers, på det velbesøgte pressemøde.

Rick DesLauriers proklamerede også på mødet, at FBI vil "gå til verdens ende" for at finde de ansvarlige for angrebet.

- Det vil blive en verdensomspændende undersøgelse. Vi vil gå til verdens ende for at identificere den eller dem, som er ansvarlige for den her foragtelige forbrydelse, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at retfærdigheden sker fyldest, sagde han.

De to bomber eksploderede mandag aften dansk tid, da en stor gruppe løbere var på vej mod mållinjen efter at have tilbagelagt næsten hele maratondistancen på 42,195 kilometer.

Flere af de sårede er invaliderede på livstid, da arme eller ben blev sprængt væk eller senere blevet amputeret.

Læge George Velmahos fortæller, hvordan små stykker metal højst sandsynligt er blevet puttet ind i de med al sandsynlighed hjemmelavede bomber og ved eksplosionen skudt af sted med høj fart mod folk.

- Mange er alvorligt sårede, i de fleste tilfælde i den nedre del af kroppen. Skaderne skyldes både selve bombeeksplosionen og små metalstumper, kuglelejer og søm, som er gået ind i kroppen, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

En af de dræbte er en dreng på blot otte år. Den anden er en 29-årig kvinde. Det tredje offer er endnu ikke identificeret.

Embedsmand: Al-Qaeda står næppe bag bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce