Ekspert-hjælp fra krisestab ved alvorlige bus-ulykker


Ekspert-hjælp fra krisestab ved alvorlige bus-ulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TYSKLAND: Kun et par uger efter busulykken ved Køln, hvor to unge danske turister mistede livet, tages fra tysk side i dag et vigtigt skridt mod bedre hjælp og omsorg for alle, der impliceres i fremtidige busulykker.

Ulykkesofre og deres pårørende skal fra en nydannet døgnbemandet ulykkes-central sikres omgående og effektiv professionel hjælp, vejledning og orientering, ganske som det allerede kendes ved alvorlige jernbane- og flyulykker.

Initiativet kommer fra Internationalt Bustouristik Verband RDA og den tyske automobilklub AvD. På et fællesmøde i Køln i dag ventes startdatoen for det specielle hjælpeprogram sat til 1. november i år.

- Det er vort mål ved busulykker hurtigst muligt at indsamle kvalificerede informationer om ulykkens omfang og straks iværksætte det nødvendige mangesidede hjælpeprogram, siger RDA-præsident Richard Eberhardt.

Ulykkes-centralen og dens samarbejdspartnere forudser hele Europa som arbejdsmark.

Initiativet omfatter bl.a.

Etablering af et info-telefonnummer for pårørende.

Straks-udsendelse af ekspert-team for førstehjælp og bedømmelse af den aktuelle situation på ulykkesstedet.

Ydelse af enhver form for bistand til de direkte berørte og deres pårørende, om nødvendigt også tilbud om psykolog-/sjælesørgerhjælp såvel som støtte fra organisationseksperter.

Indsatsen forudser tillige trøstende og beroligende hjælp, ligesom flersprogede eksperter straks efter ulykken vil indsamle og bedømme dokumentationsmateriale til belysning af ulykkens årsag.

Richard Eberhardt:

- Det kan bl.a. tjene til at hindre mediers forkerte udlægning og generelle fordomme i forbindelse med alvorlige busulykker.

Skønt busrejser stadig er blandt de mest sikre rejseformer, har sådanne forkerte udlægninger ifølge den tyske trafikpræsident i flere tilfælde ført til forbruger-usikkerhed og beslutning om andre rejseformer.

Ekspert-hjælp fra krisestab ved alvorlige bus-ulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce