Ekspert: Værre end fugleinfluenza

Det formodede globale udbrud af svineinfluenza er "mere bekymrende" end fugleinfluenza, fordi den spredes langt lettere fra menneske til menneske.
Foto: LEE SANG-HACK/AP

Ekspert: Værre end fugleinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udbruddet af svineinfluenza udgør en langt større risiko end fugleinfluenza, mener eksperter. Sygdommen har nu også bredt sig til Europa.

Det formodede globale udbrud af svineinfluenza er "mere bekymrende" end fugleinfluenza, fordi den spredes langt lettere fra menneske til menneske. Det siger en australsk ekspert i infektionssygdomme.

Professor Paul Kelly, der er specialist i epidemiologi på Australian National University, påpeger, at selv om svineinfluenza har en lavere dødelighed end fugleinfluenza, så er det en blandet velsignelse, fordi det hjælper virus til at sprede sig hurtigere.

- Det er faktisk langt mere bekymrende, siger den australske professor til radiostationen ABC.

Han betegner svineinfluenza som en form for virus, som epidemiologer har frygtet i årevis: En kombination af virusstammer fra forskellige dyr, der let overføres mellem mennesker.

- I forhold til en epidemi er det faktisk bedre for et virus, hvis mennesker forbliver i live, fordi det så kan sprede sig hurtigere og i større omfang rent geografisk, hævder Paul Kelly.

Professor John Mackenzie, der er ekspert i biosikkerhed på Curtin University i Perth, siger, at de næste par dage vil være afgørende for, om verden står over for en farlig, global epidemi, også kaldet en pandemi.

- Vi er i den "grå" fase, hvor vi ikke ved, om det vil blive en pandemi eller ej, siger John Mackenzie.

I dag blev det første tilfælde af svineinfluenza i Europa bekræftet, da de spanske sundhedsmyndigheder meddelte, at en person er smittet med sygdommen.

Der er tilsyneladende tale om en mand, der for nylig er vendt hjem efter en rejse i Mexico.

17 andre patienter med lignende symptomer holdes under observation.

Ekspert: Værre end fugleinfluenza

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce