Egyptisk diplomat bortført i Irak


Egyptisk diplomat bortført i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TERROR: Militante muslimer bag ny bortførelse. Gidselstagere har givet ny frist til en gruppe på syv gidsler
IRAK:En egyptisk diplomat er blevet bortført af militante muslimer i Irak.

Det bekræftede den egyptiske ambassade i Bagdad i aftes, efter at den arabiske satellit-tv-station al-Jazeera først havde bragt forlydendet.

- Det er korrekt, sagde en ansat på ambassaden om al-Jazeeras melding.

Diplomaten Mohamed Mamdouh Qutb blev sammen med maskerede og bevæbnede mænd fremvist på en video, som blev bragt af al-Jazeera.

Qutb er nummer tre på den egyptiske ambassade. Han blev angivelig taget som gidsel som reaktion på den egyptiske premierminister, Ahmed Nazifs tilbud til Irak om, at Egypten kan yde sikkerhedsmæssig bistand.

Ny frist

En gruppe i Irak, som har truet med at skære hovedet af syv udenlandske gidsler, forlængede i går en frist med 48 timer.

Fristen er givet til gidslernes kuwaitiske arbejdsgivere, som skal love at indstille aktiviteterne i Irak. Samtidig forlanger bortførerne, at irakiske fanger løslades fra kuwaitiske og amerikanske fængsler.

Det rapporterer den arabiske satellit-tv-station al-Jazeera.

- De gav et kuwaitisk firma 48 timer til at reagere på kravet for gidslernes frigivelse. De sagde, at firmaet skal betale erstatning til familierne til de døde i Falluja, og at irakiske fanger i amerikanske og kuwaitiske fængsler skal løslades, rapporterer al-Jazeera, som har modtaget et videobånd fra gruppen.

En maskeret mand kunne ses oplæse en erklæring foran de syv mænd, nemlig en egypter, tre kenyanere og tre indere, som sad på jorden.

Gidslernes arbejdsgiver, Kuwait and Gulf Link Transport Company, meddelte tidligere, at det ikke vil gå ind på bortførernes krav om at indstille operationerne i Irak.

Falluja angrebet

Falluja vest for den irakiske hovedstad, Bagdad, var i går atter mål for amerikanske luftangreb.

USA's militær sagde, at angrebet var rettet imod "terrorister" med forbindelser til den eftersøgte, mistænkte terrorbagmand Abu Musab al-Zarqawi.

Amerikanerne gav ikke oplysninger om dræbte eller sårede ved angrebet, der var rettet mod en have til et hus, men indbyggere i Falluja sagde, at mindst fem mennesker, herunder to børn, blev såret.

- Baseret på en række efterretningskilder rettede vi et angreb imod 10 eller 12 terrorister med kendte forbindelser til Abu Musab al-Zarqawis netværk af udenlandske terrorister, sagde brigadegeneral fra det amerikanske luftvåben Erv Lessel.

Egyptisk diplomat bortført i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce