EU vil styrke den ydre grænsekontrol


EU vil styrke den ydre grænsekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU lægger op til en styrkelse af den ydre grænsekontrol. Diskussion om den indre kontrol må vente lidt endnu.

EU er klar med en ny, stor "migrationspakke" i kølvandet på den seneste tids store flygtningestrøm fra Nordafrika.

Men de nye forslag fra EU-Kommissionen sætter hverken fokus på mere national grænsekontrol eller ændringer i Schengen-samarbejdet. Noget der ellers har været heftigt diskuteret i Danmark.

Strategien handler i højere grad om at forbedre EU's ydre grænsekontrol. Det skal blandt andet ske gennem grænseagenturet Frontex, den europæiske politienhed Europol og landenes nationale told- og politimyndigheder.

Derudover er der også brug for et stærkere samarbejde med de nordafrikanske lande, specielt Tunesien, Marokko og Egypten.

- Vores plan er at udvikle et mere struktureret samarbejde med de nordafrikanske lande. Det er til gavn for både EU og landene i Nordafrika for at fremme mobilitet og en velfungerende migrationspolitik.

Det siger EU's kommissær for indre anliggender, Cecilia Malmström.

Samarbejdet skal ikke kun afværge en massiv flygtningestrøm til Europa, men det skal også hjælpe nordafrikanere til at komme lovligt til Europa og finde arbejde.

EU-Kommissionen lægger også op til, at medlemslandene midlertidigt kan få mulighed for at genindføre visum for rejsende fra de tredjelande, der ellers har en aftale om visumfri indrejse i EU.

Men det skal kun bruges i "nødsituationer", pointerer Cecilia Malmström.

- Jeg håber virkelig aldrig, det bliver brugt. Men vi har brug for en beskyttelsesklausul, som kan bruges i de værst tænkelige tilfælde, siger hun.

Flere EU-lande har oplevet, at personer fra især vestlige Balkanlande udnytter visumfriheden til at søge om asyl.

Den nye migrationspakke skal igennem både ministerrådet og EU-Parlamentet, før eventuelle nye foranstaltninger kan træde i kraft.

EU vil styrke den ydre grænsekontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce