EU-traktat lever trods irsk nej

Anders Fogh Rasmussen talte fredag med Irlands premierminister Brian Cowen og formanden for EU-Kommissionen, Jose Manuel Barroso ved EU-topmødet i Bruxelles.
Foto: Yves Logghe / AP / POLFOTO

EU-traktat lever trods irsk nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU-topmøde holder liv i Lissabon-traktaten. Irland får tænkepause og det unionsskeptiske Tjekkiet får en fodnote på grund af problemer med ratifikationen.

EU's ledere besluttede ved afslutningen på et topmøde i Bruxelles i dag at fortsætte ratifikationen af Lissabon-traktaten, selvom den er blevet forkastet af de irske vælgere.

- Irland er et problem, men hvis vi får et andet eller tredje problem, så blive det for alvor svært, sagde Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, ved afslutningen af topmødet, som både torsdag og fredag blev præget af usikkerhed og diskussion omkring Tjekkiets ratificeringsproces.

EU's ledere har udsat diskussionen om det irske nej til det næste topmøde i oktober, men de har understreget, at dette ikke er en tidsfrist for et egentligt udspil fra den irske regering, der overvejer nogle EU-forbehold i stil med de danske.

Omgørelsen af det irske nej kræver formentlig en ny folkeafstemning.

- Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om vi skal have endnu en folkeafstemning eller ej, siger den irske premierminister Brian Cowen.

EU-traktat lever trods irsk nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce