EU-topmøde afsluttet


EU-topmøde afsluttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barroso: EU-topmøde vellykket trods skyerne på himlen efter det irske nej til Lissabon-traktaten.

EU's stats- og regeringschefer afsluttede i eftermiddag deres to-dages topmøde i Bruxelles med en erklæring om, at Irland får en tænkepause, og at situationen vil blive drøftet igen ved det næste topmøde i oktober.

På et afsluttende pressemøde understreger det afgående slovenske EU-formandsskab under ledelse af premierminister Janez Jansa, at der på topmødet er opnået mange resultater trods problemerne efter det irske nej.

Forbundskansler Angela Merkel siger, at hun er fuldt ud enig med Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy, om, at der ikke kan ske yderligere udvidelser af EU uden Lissabon-traktaten.

- Jeg er enig, fordi Nice-traktaten er begrænset til 25 medlemslande, og det er for mig utænkeligt, at vi kan ændre et område af Nice-traktaten uden at tage hele Lissabon-traktaten i betragtning.

Formanden for EU-Kommissionen, Jose Manuel Barroso, erklærer sig tilfreds med topmødets forløb "trods et problemfyldt farvand" i forbindelse med Irland.

- Det tjener ikke noget formål at fremsætte spekulationer om den sag lige nu. Det tager tid, siger Barroso, der komplimenterer det lille Balkanland Slovenien for dets håndtering af formandsposten, som overtages af Frankrig den 1. juli.

EU-topmøde afsluttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce