EU-soldater skal sikre ly i Haiti


EU-soldater skal sikre ly i Haiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regnsæsonen står for døren i Haiti, hvor mange mennesker står uden tag over hovedet efter det store jordskælv. EU sender nu soldater af sted for at hjælpe til.

EU vil i nær fremtid sende soldater til Haiti for at hjælpe hjemløse jordskælvsofre med at få tag over hovedet. Det oplyser EU's udenrigschef, Catherine Ashton, i forbindelse med et EU-topmøde i Bruxelles.

Behovet for at få bygget nye boliger og katastrofecentre for de mange jordskælvsofre stiger i takt med, at regnsæsonen, der begynder i marts, rykker tættere på.

- Det vigtigste er fortsat at redde liv og hjælpe Haitis befolkning med at håndtere denne forfærdelige katastrofe. Nødhælpsfasen er endnu ikke ovre, siger Ashton, der er blevet bedt af FN og Haitis premierminister, Jean-Max Bellerive, om at stå i spidsen for et europæisk militært bidrag til genopbygningen.

Det er endnu ikke oplyst, hvor mange soldater, EU vil sende til Haiti. Men allerede nu står det fast, at det danske forsvarsforbehold forhindrer Danmark i at deltage i missionen.

EU og de 27 medlemslande har allerede bidraget med mere end 1,6 milliarder kroner i nødhjælpsbistand til Haiti. Landene blev også allerede i januar enige om at sende 300 betjente af sted for at hjælpe til med sikkerheden.

EU-soldater skal sikre ly i Haiti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce