EU søger hjælp hos FN


EU søger hjælp hos FN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forholdet til Rusland i fokus, både når det gælder Kosovo og svensk-polske planer om en udstrakt hånd til de østlande, som er under russisk indflydelse.

EU søger nu råd fra FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, i spørgsmålet om den fredsmission, der efter planen skulle overtage opgaven fra FN i Kosovo, men som er strandet på serbisk modvilje i det nordlige Kosovo.

Unionens udenrigskoordinator, Javier Solana, drager torsdag til FN's hovedkvarter, oplyste han efter et ministermøde i Bruxelles i dag.

Trusler fra det kosovoserbiske mindretal i nord har fået EU til at vente med udstationeringen af EU-lex, godt 2000 politi- og retseksperter, som skal hjælpe med at stable et ordentligt retsvæsen på benene.

Egentlig skulle EU overtage fra FN allerede 15. juni, når Kosovos grundlov træder i kraft. Det sker næppe. En mulighed er nu at lade FN stå for arbejdet nord for Ibarfloden, men Solana fastholdt dog, at det stadig er planen at lade EU overtage dér også.

Situationen i Kosovo hænger nøje sammen med forholdet mellem EU og Rusland, og på det felt var der tale om en opblødning fra unionens side mandag, da mandatet for forhandlinger om en ny partnerskabsaftale med Rusland faldt på plads.

EU søger hjælp hos FN

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce