EU-leder og toppolitikere mødt af buh-råb på Lampedusa


EU-leder og toppolitikere mødt af buh-råb på Lampedusa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den italienske ø Lampedusa, der er udsat for flygtningekatastrofe, vender sig imod EU's og Italiens ledere.

EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, blev mødt af buh-råb, da han besøgte den italienske ø Lampedusa, hvor mere end 300 afrikanske flygtninge frygtes at være omkommet efter et skibbrud i sidste uge.

Italiens premierminister, Enrico Letta, havde inviteret Barroso til selv at overvære skaderne fra flygtningekatastrofen, da Italien ikke kan håndtere den vedvarende strøm af flygtninge fra Afrika alene.

De to ledere blev dog mødt af buh-råb af en lille gruppe aktivister og lokale, der råbte skældsord som "skændsel" og "mordere".

- De burde skamme sig. De skulle løse dette humanitære problem, sagde en demonstrant, der stod ved hegnet ved den lokale lufthavn.

De to ledere er ledsaget af EU's indenrigskommissær, Cecilia Malmström, til Italiens mest sydlige punkt, hvor tusindvis af flygtninge hver måned ankommer på flugt fra krig og forfølgelse i Afrika, Mellemøsten og Asien.

Giusi Nicolini, der er Lampedusas borgmester, siger, at besøget er "et afgørende skridt for tæt på at se den enorme tragedie, som denne ø oplever".

- Jeg mener, at den italienske regering skal sige undskyld til børnene og de overlevende for den måde, som dette land behandler dem på. Kun derefter kan vi bede Europa om at gøre dets pligt, siger Giusi Nicolini.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at katastrofen på øen Lampedusa udstiller Europas fejlslagne immigrationspolitik. Derfor er EU i gang med at undersøge, hvad grænseagenturet Frontex skal bruge for at kunne overvåge hele EU's grænseområde langs Middelhavet.

- Jeg har foreslået, at vi skal etablere en Frontex eftersøgnings- og redningsaktion, der kan dække hele Middelhavet fra Spanien til Cypern for at forhindre fremtidige katastrofer og redde flere liv, sagde Malmström efter et ministermøde i Luxembourg tirsdag.

Ifølge kommissær Malmström har hun ikke har fået et decideret mandat eller løfter om penge fra medlemslandene.

Men hun har nu plantet idéen hos ministrene, og alle de, der udtalte sig, sagde, at Frontex skal gøre mere og kan bruges bedre for at håndtere problemer langs EU's sydlige grænse.

EU-leder og toppolitikere mødt af buh-råb på Lampedusa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce