EU-kommissær advarer mod Mexico-rejser


EU-kommissær advarer mod Mexico-rejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU frikender svinekød fra smittefare med svineinfluenza, men til gengæld advarer sundhedskommissæren mod at rejse til de influenzaramte områder i Mexico.

Gris på gaflen kan umuligt smitte med svineinfluenza, så danskere kan roligt fortsætte med at spise frikadeller, medisterpølse, leverpostej og bacon.

Sådan lyder budskabet fra EU-Kommissionen i Bruxelles, der i kølvandet på udbruddet af svineinfluenza alvorligt advarer mod handelsrestriktioner for svinekød.

- Dette er en menneskeinfluenzavirus. Derfor er grise eller grisekød heller ikke sygdomsbærere, forklarer Robert Madelin, generaldirektør for sundhed og forbrugerbeskyttelse i kommissionen.

- Jeg fik en rigtig dejlig svinefilet i går, og jeg opfordrer jer til at blive ved med spise gris, tilføjer han.

EU-borgere bør dog tænke sig grundigt om, før de rejser til steder i Mexico, hvor den dødbringende svineinfluenza florerer, lyder det fra EU's sundhedskommissær, Androulla Vassiliou.

- Personligt vil jeg forsøge at undgå unødvendige rejser til de berørte områder. Både for at minimere den personlige risiko og for at mindske den potentielle risiko for at sprede infektionen til andre mennesker, udtaler hun i en båndet erklæring.

EU-kommissærens udmelding får imidlertid ikke Udenrigsministeriet til at ændre rejsevejledningen for Mexico, fordi der udelukkende er tale om en personlig udmelding fra Vassiliou og ikke en officiel EU-advarsel, oplyser ministeriet.

Sundhedseksperter i EU-Kommissionen konstaterer, at en vaccine mod den dødbringende sygdom har lange udsigter: Det tager fra "adskillige måneder op til et halvt år" at fabrikere en vaccine, lyder det.

EU-kommissær advarer mod Mexico-rejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce