EU fordømmer lejemordere med EU-pas


EU fordømmer lejemordere med EU-pas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EU's udenrigschef, Catherine Ashton, fordømmer lejemorderes brug af EU-borgeres identiteter ved drabet på en leder af den palæstinensiske Hamasbevægelse.

EU "fordømmer kraftigt", at professionelle drabsmænd har brugt falske identiteter fra unionens statsborgere ved et attentat i Dubai.

Her blev Mahmoud Al-Mabhoud, grundlægger af den palæstinensiske Hamasbevægelses militære gren, dræbt på et hotelværelse.

- Drabet på Mahmoud Al-Mabhouh i Dubai den 20 januar rejser problemstillinger, som er dybt foruroligende for Den Europæiske Union, lyder det i en erklæring fra EU's udenrigsministre.

Politiet i Dubai udsendte efter drabet en liste med navn og foto på 11 mistænkte personer, der siden har vist sig at være stjålne identiteter. Seks englændere, tre irere, en tysker og en franskmand har intetanende været forbundet med attentatet.

Derfor vækker det bekymring, at det er lykkedes at forfalske EU-pas.

- EU arbejder for at sikre, at både EU-borgere og lande verden over har tillid til sikkerheden ved medlemslandenes EU-pas, siger EU's udenrigschef, Catherine Ashton, på et pressemøde i Bruxelles.

Mistanken retter sig mod Israel, hvis efterretningstjeneste, Mossad, er berygtet for attentater på Israels fjender. Hamasbevægelsen ses som en af Israels værste fjender, og 7 af de 11 identiteter er fra israelske statsborgere med dobbelt statsborgerskab.

Israel har ikke direkte afvist at stå bag, men henviser til, at der ikke findes beviser for, at det er dem.

Israels udenrigsminister, Avigdor Lierberman, er selv i Bruxelles for at deltage i en række møder - herunder et med den britiske udenrigsminister, David Miliband, der ikke har lagt skjul på, at Dubai-mordet er på dagsordenen.

Her gentager Lieberman mandag, at der "ikke findes beviser" for Israels rolle i attentatet.

EU fordømmer lejemordere med EU-pas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce