EU-domstol giver somalisk kvinde ret


EU-domstol giver somalisk kvinde ret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Somalisk kvinde og hendes fire danske børn får EU-domstolens ord for, at hun har ret til socialhjælp i Storbritannien.

EU-domstolen i Luxembourg har i en principiel afgørelse fastslået, at en somalisk kvinde og hendes danske børn har ret til social ydelser i Storbritannien, selv om hun aldrig har haft beskæftigelse i landet.

Det skriver den britiske avis Morning Star.

Striden var indbragt af myndighederne i London, der havde nægtet bolighjælp til Nimco Hassan Ibrahim og hendes fire børn, der alle er danske statsborgere og under 18 år. Kvindens mand, Mohamed Bashir Yusuf, der ligeledes er dansk statsborger, havde forladt sin familie og boede ikke længere i Storbritannien. Og derfor mente myndighederne i London, at den somaliske kvinde og hendes børn ikke længere kunne gøre krav på de sociale ydelser, som ellers gælder for personer med ret til fri bevægelighed og ophold i EU.

Den somaliske kvinde klagede til Storbritanniens appelret, der efter at have grundet lidt over sagen bad om en udtalelse fra EU-domstolen i Luxembourg.

Dommerne i EU-domstolen gik tirsdag imod myndighederne i Londons Harrow-distrikt. I dens kendelse fastslår domstolen, at medlemmer af Mohamed Bashir Yusufs familie har ret til at opholde sig i Storbritannien, selv om han ikke længere selv arbejder i landet. Samtidig gør EU-domstolen det klart, at hans somaliske hustru og deres fælles børn er dækket af reglerne om fri bevægelighed og ophold i EU.

EU-domstol giver somalisk kvinde ret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce