EU-Kommissionen siger god for Island


EU-Kommissionen siger god for Island

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Island opfylder stort set de krav, der skal opfyldes for at blive medlem af EU, men der skal ifølge EU-Kommissionen gennemføres nogle enkelte justeringer.

En stor sten er ryddet bort fra Islands vej mod optagelse i EU. Kommissionen har offentliggjort sin udtalelse, der anbefaler, at der indledes forhandlinger om vulkanøens indtræden i det europæiske fællesskab.

Kommissionen peger på, at Island opfylder kravene til EU's fælles værdier såsom demokrati, retsstat og respekt for menneskerettighederne. Samtidig står det nordatlantiske ansøgerland også med en række uløste problemer.

- Udtalelsen er et vigtigt skridt i tiltrædelsesprocessen, og den giver Island vejledning i landets bestræbelser på at blive EU-medlem, siger udvidelseskommissær Stefan Füler og tilføjer:

- Jeg er sikker på, at Island vil vise beslutsomhed i at håndtere de udfordringer, der fremhæves i udtalelsen.

For at blive medlem af EU skal et ansøgerland opfylde en række politiske og økonomiske kriterier og vedtage EU-retten. Island har allerede en fod inden for gennem 15 års deltagelse i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

I rapporten peger kommissionen også på, hvor Island skal gøre en særlig indsats for at komme med i EU. Det gælder fiskeri, landbrug, udvikling af landdistrikter, miljø, fri bevægelighed for kapital og finansielle tjenesteydelser.

Nu er det op til EU's ministerråd at træffe den endelige beslutning om at indlede forhandlinger med Island, ligesom det islandske folk også har et afgørende ord at skulle have sagt.

EU-Kommissionen siger god for Island

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce