EU: Iran præsenter nyttigt forslag i atomforhandlinger


EU: Iran præsenter nyttigt forslag i atomforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iran indleder atomforhandlinger i Genève med nyt "nyttigt" udspil til stormagterne.

Iran har fremsat et nyt forslag ved de netop genoptagne atomforhandlinger med stormagterne i Genève, som EU finder "nyttigt."

- Vi hørte her til morgen forslaget blive præsenteret af den iranske udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif. Det var meget nyttigt, siger Michael Mann, som er talsmand for EU's udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton.

Maan siger, at Iran præsenterede forslaget i power point-format.

- Der er forud for todagesmødet en forsigtig optimisme, siger Mann.

Irans udenrigsminister sagde op til Genève-mødet, at han han håber på enighed om en køreplan mellem Iran og de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd samt Tyskland.

- Jeg håber, at vi vil være i stand til at enes om en køreplan senest onsdag, men det vil formentlig være nødvendigt at holde et nyt ministermøde, skriver Zarif på sin Facebook-side.

Stormagterne ved forhandlingerne omfatter USA, Kina, Rusland, Storbritannien, Frankrig og Tyskland.

- Ingen bør forvente et hurtigt gennembrud (i forhandlingerne, red.), sagde en højtstående amerikansk embedsmand til nyhedsbureauet AFP før mødets start tirsdag.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, sagde mandag i en erklæring, at det vil være en "historisk fejltagelse" at lette presset på Iran.

Iran har været hårdt ramt af internationale sanktioner på grund af landets atomprogram, men landet er slået ind på en ny kurs, efter at Hassan Rouhani, der betragtes som moderat, overtog præsidentembedet i juni efter Mahmoud Ahmadinejad.

Mohammad Javad Zarif holdt sit første måde med de implicerede parter i forbindelse med åbningen af FN's Generalforsamling i New York i september. Derudover havde han et historisk møde med USA's udenrigsminister, John Kerry.

EU: Iran præsenter nyttigt forslag i atomforhandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce