Dubai jager 11 for Hamas-drab


Dubai jager 11 for Hamas-drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dubai eftersøger 11 personer med europæiske pas i forbindelse med drabet på et højtstående medlem af Hamas' militære fløj, der var i Dubai for at købe våben.

Politiet i Dubai vil udsende internationale anholdelsesordrer mod 11 personer med europæiske pas. De er mistænkt for at stå bag drabet på et højtstående medlem af den militante palæstinensiske gruppe Hamas i Dubai i sidste måned.

Det hold, som politiet mistænker for at stå bag drabet, udgøres af seks personer med britisk pas, tre med irsk pas, en med tysk pas og en med fransk, siger emiratets politichef. En af de mistænkte er en kvinde.

- Vi er ikke i tvivl om, at det var 11 personer med disse pas, og vi beklager, at de brugte rejsedokumenter fra venligtsindede lande, siger politichefen, Dhafi Khalfan.

Han tilføjede, at han ikke udelukker, at den israelske efterretningstjeneste Mossad har været involveret i drabet.

Den dræbte leder er Mahmoud al-Mabhoud, der omtales som et vigtigt medlem af Izz el-Deen al-Qassam brigaden, der er Hamas' militære fløj.

Drabet på den 50-årige Mahmoud al-Mabhoud skete i Dubai den 20. januar - et døgn efter, at han var ankommet til emiratet fra Syrien, hvor han ifølge Hamas har opholdt sig i en årrække.

Hamas har erkendt, at Mabhoud var i Dubai for at købe våben til brigaden Izz el-Deen al-Qassam. Bevægelsen beskylder Israel for at stå bag drabet.

Israels regering har ikke udtalt sig om drabet, men flere israelske aviser har udtrykt glæde over det. Avisen Jerusalem Post omtalte således drabet som "endnu et nederlag til ondskabens akse".

Dubai jager 11 for Hamas-drab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce