Drøje hug til Filippinerne


Drøje hug til Filippinerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GIDSELDRAMA:Skuffelse over beslutningen om at trække soldater ud af Irak
IRAK:Filippinerne har måske reddet et gidsels liv ved at gå med til at trække sine soldater ud af Irak, men dette kan meget vel ende med at være en høj pris, advarede analytikere i går.

Ikke bare har præsident Gloria Arroyo skadet Filippinernes internationale omdømme ved at bøje sig for terroristerne, men hun har også bragt den ene million filippinere, der arbejder i Mellem-østen i fare, fordi terrorister nu ved, at den filippinske regering kan presses til at give efter, påpeger flere iagttagere.

Arroyo-regeringen annoncerede i går, at landets Irak-styrke på 51 mand er på vej ud af Irak som et resultat af et krav fra oprørere, der holder den 46-årige lastbilchauffør Angelo de la Cruz fanget, og som har truet med at henrette ham.

I Filippinerne, hvor gidseldramaet har været en hård kamp og et svært spørgsmål for regeringen, var reaktionerne blandede. Nyheden blev naturligvis budt velkommen af familien til gidslet, som er far til otte børn.

- Vi bliver meget glade, når de trækker sig ud. Specielt, hvis de kommer ud med min bror, sagde Feliciano de la Cruz.

Men internationalt blev meddelelsen hurtigt mødt med både beklagelse og skuffelse.

Beslutningen sender "et forkert signal", sagde talsmanden for det amerikanske udenrigsministerium, Richard Boucher.

- Vi er skuffede over disse udtalelser i en tid, hvor Irak kæmper for stabilitet og fred, sagde han.

Den australske udenrigsminister ringede straks til den filippinske ambassadør for at søge beslutningen lavet om, og tilføjede, at "beslutningen kun kan opfordre terrorister til at blive mere hårde og aggressive over for andre lande såvel som for landet selv". (AFP)

Drøje hug til Filippinerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce