Domstol i Irak dødsdømmer tyrkisk kvinde fra IS

Irakiske kvinder og børn i den ødelagte storby Mosul, som Islamisk Stat i lang tid havde kontrol over. En irakisk domstol har dømt en tyrkisk kvinde til døden ved hængning, fordi hun sluttede sig til Islamisk Stat, mens ti andre kvinder er idømt livsvarigt fængsel for terrorisme.

Domstol i Irak dødsdømmer tyrkisk kvinde fra IS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En domstol i Bagdad har idømt ti udenlandske kvinder livsvarigt fængsel for terrorisme. Dødsstraf til tyrker.

En irakisk domstol har dømt en tyrkisk kvinde til døden ved hængning, fordi hun sluttede sig til Islamisk Stat. Det oplyser en talsmand for en domstol i Bagdad.

- Retten har idømt ti kvinder livsvarigt fængsel, efter at de er fundet skyldige i terrorisme. En kvinde, der er tyrkisk statsborger, er idømt dødsstraf ved hængning, siger dommer Abdul-Sattar al-Birqdar.

Tusindvis af udlændinge har kæmpet for Islamisk Stat i Irak og Syrien.

En tysk kvinde blev i sidste måned dømt til døden for at tilhøre gruppen, og en russisk kriger blev også dømt til døden i i Irak sidste år for at være med i Islamisk Stat.

Irak erklærede i december at have besejret Islamisk Stat, som i 2014 havde vundet kontrol over næsten en tredjedel af landet.

Gruppen er drevet ud af alle de befolkningscentre, som den kontrollerede, men medlemmer af IS forsætter med spredte bombeanslag og andre angreb i Irak.

De dømte kvinder er i alderen 20 til 50 år, og nogle af dem er mødre til små børn. De er blevet dømt til trods for, at de har hævdet, at de blev narret eller tvunget af deres ægtemænd til at rejse til Irak.

En kvinde, Leilia fra Tyrkiet, siger, at hendes mand havde truet med at tage hendes toårige søn fra hende, hvis hun ikke tog med ham til Irak.

En 17-årig tysk pige, der for godt halvandet år siden sluttede sig til Islamisk Stat (IS), blev tidligere dømt til seks års fængsel i Irak.

Det oplyser kilder i det irakiske retsvæsen ifølge flere tyske medier.

Hendes medlemskab af den militante gruppe er straffet med fem år. Dertil kommer en tillægsstraf på et år for ulovlig indrejse i Irak, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Pigen, der er kendt som Linda W., var blot 15 år, da hun tog fra den østtyske by Pulsnitz til Mellemøsten for at blive en del af Islamisk Stats selverklærede kalifat.

Mandag gav en irakisk domstol ordre til, at en fransk 27-årig kvinde skulle løslades, fordi hun allerede har sonet sin dom. Kvinden, Melina Bougedir, blev sidste år pågrebet i storbyen Mosul. Hun var sammen med sine fire børn. Tre af disse er sendt til Frankrig.

Domstol i Irak dødsdømmer tyrkisk kvinde fra IS

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce