Dødstallet stiger efter sammenstød i Egypten


Dødstallet stiger efter sammenstød i Egypten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere demonstrationer i Egypten udviklede sig søndag til et blodbad, og mindst 50 meldes dræbt.

Mindst 50 personer er blevet dræbt i sammenstød søndag mellem egyptiske sikkerhedsstyrker og tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Mursi.

Det oplyser en embedsmand fra landets sundhedsministerium.

Omkring 270 personer er kommet til skade under urolighederne.

Khaled al-Khatib fortæller til det statslige nyhedsbureau Mena, at 45 personer er dræbt under kampene i Kairo, mens fem andre har mistet livet i byer syd for hovedstaden. Ingen politifolk skal være blandt de omkomne.

I det centrale Kairo affyrede politiet tåregas og skød med skarpt mod stenkastende demonstranter, der var på gaden i forbindelse med fejringen af 40-året for den arabisk-israelske krig.

Anledningen blev dog i stedet benyttet til at markere den aktuelle, højspændte konflikt om den afsatte præsident - en konflikt, der anses for at være den værste politiske krise i Egyptens nyere historie.

Indenrigsministeriet oplyste søndag aften, at politiet har anholdt 423 demonstranter i Kairo og sigtet dem for blandt andet vandalisme.

Det var ventet, at der søndag ville komme demonstrationer for og imod den tidligere præsident, der blev afsat 3. juli.

Tidligt søndag spærrede sikkerhedsstyrker torve og pladser af rundt om i landet. Rundt om Tahrirpladsen i Kairo, der var centrum for massedemonstrationerne i 2011, blev der fra morgenstunden indsat adskillige pansrede køretøjer.

Det forhindrede dog ikke hundredvis af mennesker i at strømme til pladsen i løbet af dagen.

I ugevis har myndighederne varmet op til fejringen af krigen i 1973, hvor det lykkedes egyptiske styrker at trænge gennem de israelske linjer.

Den arabisk-israelske strid, som i Israel kendes som Yom Kippur-krigen og i den arabiske verden som Oktoberkrigen eller Ramadankrigen, førte til en fredsaftale mellem Egypten og Israel i 1979.

Ved den lejlighed fik Egypten det meste af det israelsk-besatte Sinai tilbage.

Dødstallet stiger efter sammenstød i Egypten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce