Dødskollaps i Bangladesh: Fabriksejerne anholdt


Dødskollaps i Bangladesh: Fabriksejerne anholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vrede borgere har krævet ejere af en kollapset fabriksbygning anholdt. Flere end 300 er dræbt.

To af ejerne af tøjfabrikkerne i en otte-etagers bygning, der onsdag kollapsede i Bangladesh, er blevet anholdt.

Over 320 personer er dræbt efter kollapset, og politiet anklager ejerne for "forsømmelse med døden til følge".

Ifølge flere af de overlevende fra kollapset blev der opdaget sprækker i bygningen tirsdag, der resulterede i en evakuering af bygningen. Dog blev de 3000 arbejdere beordret tilbage på arbejde onsdag, hvorefter bygningen kollapsede.

Flere end 2300 mennesker er blevet reddet ud i live fra bygningen i udkanten af hovedstaden Dhaka.

En daglig leder for en af de fem tekstilvirksomheder, der holdt til i bygningen, siger, at cheferne havde talt med en ingeniør, men havde valgt at overhøre hans advarsler.

Siden bygningen faldt sammen har situationen i Bangladesh været yderst anspændt. Fredag affyrede politiet tåregas og gummikugler mod frustrerede demonstranter, der krævede ejerne af fabrikken anholdt.

Og bønnen er blevet hørt af landets premierminister.

- De, der var involveret, især ejeren, der tvang arbejderne til at arbejde der, vil blive straffet, siger premierminister Sheikh Hasina.

- Hvor end han er, vil han blive fundet og retsforfulgt, tilføjer hun.

Det sker ofte, at bygninger styrter sammen i det fattige land, fordi de fleste bygherrer trodser regeringens regler for sikkerhed i forbindelse med konstruktion af etagebyggeri.

Eksempelvis mistede mere end 70 mennesker livet i samme område i 2005, da en flere etager høj tekstilfabrik styrtede til jorden.

Siden kollapset af den otte-etagers fabriksbygning har redningsmandskab arbejdet uafbrudt i håb om at finde overlevende mellem murbrokkerne.

De fleste af de mange omkomne er kvinder, der var på arbejde på en af de fem tekstilfabrikker i den høje bygning. Kun stueetagen er intakt efter sammenstyrtningen.

Dødskollaps i Bangladesh: Fabriksejerne anholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce