Diplomater vil tale med mistænkte bombemænds forældre


Diplomater vil tale med mistænkte bombemænds forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældrene til de mistænkte Boston-bombemænd skal høres. Amerikanske diplomater er tirsdag rejst til Dagestan.

En delegation fra den amerikanske ambassade i Moskva er rejst til Dagestan i det nordlige Kaukasus for at tale med forældrene til de to mistænkte Boston-bombemænd, Tamerlan og Dsjokhar Tsarnaev, siger en embedsmand fra ambassaden onsdag.

- En gruppe fra den amerikanske ambassade i Moskva rejste til Dagestan tirsdag for at interviewe forældrene, siger embedsmanden.

Turen er ifølge embedsmanden et led i samarbejdet mellem FBI og de russiske myndigheder om efterforskningen af det dødelige attentat.

Tamerlan og Dsjokhar Tsarnajev flyttede med deres forældre til USA for omkring ti år siden, men forældrene er senere rejst tilbage til Dagestan.

Den ældste af de to Tsarnaev-brødre, som mistænkes for at have placeret de to bomber ved Boston Marathon, blev skudt og dræbt fredag af det amerikanske politi, mens hans yngre bror, Dsjokhar, blev såret og er i myndighedernes varetægt.

Den 19-årige mistænkte blev skudt gennem halsen, og han har været ude af stand til at tale, men ifølge ABC News er han mandag kommet til bevidsthed i hospitalssengen, og hans svar foregår på skrift, lyder det.

Den offentlige anklager arbejder nu på at færdiggøre anklagerne mod ham. Men de kommer formentlig til at omhandle brug af masseødelæggelsesvåben mod mennesker og ejendom. Kendes han skyldig, kan han idømmes fængselsstraf på livstid eller dødsstraf.

Det var mandag i sidste uge, at de to bomber eksploderede tæt ved mållinjen i Boston Marathon. Tre personer blev dræbt, heriblandt en blot otteårig dreng, og omkring 282 personer er såret.

Antallet af såret blev for nylig opjusteret fra 170 til 282. 14 af de mange sårede har fået amputeret et eller flere lemmer.

Diplomater vil tale med mistænkte bombemænds forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce