Diplomater kæmper for at få syv gidsler fri i Irak


Diplomater kæmper for at få syv gidsler fri i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GIDSELKRISE: Irakere og amerikanske soldater fortsætter samtidig deres blodige opgør
IRAK: Syv udenlandske gidsler i Irak appellerede i går i en ny video desperat for deres liv.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP, der har set videoen, siger et af gidslerne, at de har brug for hjælp "for ikke at blive skåret i stykker".

Videoen viser syv gidsler - et mere end tidligere antaget - nemlig tre kenyanere, tre indere og en egypter.

Gidseltagerne har truet med at halshugge et gidsel hver 72. time, medmindre gidslernes kuwaitiske arbejdsgiver trækker sig ud af Irak.

Samtidig kræver gidseltagerne, at Kenya, Indien og Egypten trækker deres statsborgere ud af Irak.

I en erklæring fra det kuwaitiske transportfirma KGL, hvor de syv arbejder som chauffører, hed det, at firmaet vil gøre, hvad det kan, for at sikre de syv medarbejderes løsladelse.

Forleden blev en egyptisk chauffør løsladt i Irak af sine gidseltagere, efter at hans saudiarabiske arbejdsgiver havde trukket sig ud af Irak.

Det tyder på, at udenlandske lastbilchauffører i stigende grad er mål for gidseltagere og røverbander. Landevejene i Irak er fyldt med tunge og ofte aldrende lastbiler, der let lader sig indhente af kriminelle, typisk i hurtige BMW'er, der enten vil plyndre eller stjæle lastbilerne eller tage gidsler.

Mange chauffører er fattige udlændinge, der kan tjene langt mere end hjemme ved det farlige arbejde på de irakiske landeveje.

Døde gidsler

I går blev en krop og et afhugget hoved fundet omkring 180 kilometer nord for Bagdad.

Ofret er endnu ikke identificeret, men tidligere i denne måned blev en hovedløs krop fundet i samme område. Bulgarske embedsmænd har siden da været i gang med at finde ud af, om liget er en af to bulgarer, der blev bortført ved Mosul.

Gidseltagerne sendte en video, der viste, at et af gidslerne blev halshugget, til et arabisk tv-selskab. Diplomater mener, at det andet gidsel næsten med sikkerhed er slået ihjel.

De seneste syv gidsler blev taget onsdag, og der er et stort diplomatisk arbejde i gang for at få de syv mennesker fri.

Indiske embedsmænd siger, at Indien gør alt, hvad der er muligt, for at få gidslerne fri.

I Kenya sagde udenrigsminister Chirau Ali Mwakwere, at "vi vil gøre alt, hvad der er muligt, for at få dem hjem". En regeringstalsmand opfordrede samtidig alle kenyanere til at forlade Irak.

En talsmand for det egyptiske udenrigsministerium sagde, at ministeriet arbejder med at etablere kontakter til alle, der kan hjælpe.

Mens endnu en gidselkrise har ramt Irak, fortsætter væbnede irakere og amerikanske soldater med at skyde efter hinanden.

I en erklæring fra den amerikanske hær hed det, at 25 militante irakere onsdag blev dræbt under flere timers kampe i byen Ramadi i det vestlige Irak. 17 irakere blev såret og andre 25 taget til fange, hed det videre.

14 amerikanere blev såret, ingen af dem er i livsfare.

Diplomater kæmper for at få syv gidsler fri i Irak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce