En formodet gerningsmand bliver jagtet i Bruxelles efter tirsdagens to angreb i byen, og det belgiske politi foretager ransagninger i byen. Det oplyser Ritzau.

Opdateret 12:48
Belgiske medier rapporterer onsdag middag, at den mistænkte, som blev anholdt i Bruxelles-bydelen Anderlecht onsdag morgen, alligevel ikke er den hovedmistænkte, 25-årige Najim Laachraoui. Det skriver Reuters.

Opdateret 11.16
Ifølge den belgiske avis DH (Derniere Heure) er den 25-årige mistænkte bombemand fra tirsdagens angreb i Bruxelles, Najim Laachraoui, blevet anholdt i den belgiske hovedstad.

Opdateret 08.54

Den 24-årige Najim Laachraoui var en af de mest eftersøgte mænd i Europa, inden han deltog i angreb.

Den mand, der blev set flygte fra Bruxelles' lufthavn, er den allerede eftersøgte Najim Laachraoui fra Paris-angrebet i november, skriver Reuters

Den 24-årige Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn Soufiane Kayal, var en af de mest eftersøgte mænd i Europa, inden han deltog i angrebet i Bruxelles, skriver den belgiske avis DH.

Opdateret 08:18

Identificeringen af bombemændene er et hurtigt gennembrud i efterforskningen.

Selvmordsbomberne i Bruxelles' lufthavn tirsdag var brødrene El Bakraoui, som er kendt af politiet, oplyser den belgiske statslige tv-station Rtbf.

I alt var tre selvmordsbombere i lufthavnen, men kun to bomber blev udløst. Det belgiske politi har fundet et tredje ueksploderet selvmordsbælte og man jagter en mand, som blev set flygte fra lufthavnen.

Opdateret 04:48
Zaventem-lufthavnen i Belgien vil fortsat være lukket onsdag, metroen kører med nedsat kapacitet, mens det forventes, at skolerne åbner som sædvanligt.

Sent tirsdag aften fandt man ved ransagninger i Schaerbeek eksplosiver med søm, kemikaler samt et Islamisk Stat-flag.

Ifølge den belgiske tv-station VRT var det en taxi-chaufførs tip, der fik politiet til at ransage området. Da han hørte om eksplosionerne i lufthavnen, kontaktede han straks politiet.

Kort forinden havde han nemlig fragtet tre mænd fra bydelen Schaerbeek til Zaventem-lufthavnen, beretter VRT. Chaufføren lagde mærke til, at mændene insisterede på selv at flytte rundt på deres kufferter og ikke ville have hans hjælp til at håndtere bagagen.

Belgisk politi har specifikt sendt en eftersøgning ud efter en mand, der formodes at være den tredje gerningsmand fra angrebet i Bruxelles' lufthavnen. Det oplyser Ritzau.

Det belgiske politi har på opfordring af de belgiske anklagemyndigheder offentliggjort et overvågningsbillede, der viser de tre formodede bombemænd, hvor den tredje med bøllehat til højre på billede formodes at være i live og på fri fod.

Det britiske medie The Guardian skrev tirsdag aften, at specialstyrker og anti-terrorpoliti er i gang i forstaden Schaerbeek, der ligger nordøst for det centrale Bruxelles.

Samtidig fortæller landets offentlige anklager ifølge Reuters, at der foregår ransagninger landet over.


Opdateret 16.40
IS tager gennem det islamistiske nyhedsmedie Amaq skylden for bomber mod Bruxelles' lufthavn og metro.

Islamisk Stat tager i erklæring til islamistisk medie ansvar for to bombeangreb i den belgiske hovedstad, Bruxelles, skriver Reuters.

Det sker til det islamistiske medieagentur Amaq, som IS tidligere har brugt til at påtage sig skylden for blodige angreb.
[color=#ff6600]
Opdateret 15.53[/color]
Udenrigsministeriet oplyser, at der fortsat ikke er meldinger om danske tilskadekomne.

De belgiske myndigheder opfordrer medier til ikke at rapportere alt, hvad de ser og hører efter bombeangrebet.

Det belgiske politi oplyser klokken 14.08, at de har fundet et ikke-eksploderet selvmordsbombe-bælte i lufthavnen i Bruxelles.

TV-stationen VTM siger, at politiets bombeeksperter også er ved at undersøge en mistænkelig pakke på universitetet i Bruxelles.

Ifølge de seneste tal er antallet af døde oppe på 34 - og antallet af sårede opgøres til at være omkring 170.

Der skete to eksplosioner i lufthavnen Zaventem i Bruxelles. Eksplosionerne skete i lufthavnens afgangshal, hvor rejsende var i gang med check-in.

Derudover skete en eksplosion på metrostationen Maalbeek midt i morgenmyldretiden.

Alle rutefly mellem Danmark og Zaventem i Bruxelles er aflyst.

Alle metrostationer og al offentlig transport er lukket i Bruxelles efter eksplosionen, skriver Reuters.

Politiet har optrappet eftersøgningen efter endnu en mistænkt fra Paris-angrebene i november, den 24-årige Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn Soufiane Kayal.

Mere om emnet

Se alle
7
Minut for minut: 31 mennesker er omkommet og 250 sårede efter bombeangreb

Minut for minut: 31 mennesker er omkommet og 250 sårede efter bombeangreb

Sov over sig: Fynsk bodilvinder minutter fra bombeangreb

Sov over sig: Fynsk bodilvinder minutter fra bombeangreb

Schaldemose i Europa-Parlamentet: Vi er alle sammen rystede

Schaldemose i Europa-Parlamentet: Vi er alle sammen rystede