Det tager 20 år, før Afghanistan fungerer


Det tager 20 år, før Afghanistan fungerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lederen af den tyske hær vurderer, at Afghanistan er 20 år fra at kunne kaldes en fungerende stat. Imens øger Tyskland sin indsats i det krigshærgede land.

Mens Tyskland forbereder en intensivering af sin indsats i Afghanistan, vurderer lederen af den tyske hær, Volker Wieker, at der snildt kan gå to årtier, før det plagede land kan kaldes en fungerende stat.

- På trods af hjælp udefra udvikler en stat sig sjældent på én nat, siger Volker Wieker til avisen Die Welt.

- Generelt tager det mellem et og to årtier at blive en fungerende stat, og den proces bliver ofte fulgt af interne magtkampe og voldsom debat om den rette samfundsmodel, uddyber han.

Den tyske regering med kansler Angela Merkel i spidsen pønser i øjeblikket på at sende yderligere 850 soldater til Afghanistan.

Ifølge avisen Sueddeutsche Zeitung er der på trods af befolkningens utilfredshed flertal i parlamentet for troppeforøgelsen.

Beslutningen forventes truffet i slutningen af måneden.

Tyskland er i forvejen det land, der har tredjeflest tropper i Afghanistan med sine omkring 4500 soldater. Kun USA og Storbritannien er repræsenteret med flere mand. Ved udgangen af 2011 er det meningen, at antallet af tyske soldater i Afghanistan skal reduceres.

I Afghanistan kæmper talibanoprørerne mod internationale og afghanske soldater for at ødelægge muligheden for en velfungerende statsdannelse i den historiske krigszone.

Mandag slog Afghanistan-ekspert ved Forsvarsakademiet, Peter Dahl Thruelsen, fast, at storoffensiven mod Taliban i den sydlige del af landet er del af et langt træk. Ifølge ham kan freden kun sikres, hvis de militære operationer følges op af en civil indsats.

Det tager 20 år, før Afghanistan fungerer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce