Det britiske flag afbrændes i Dublin

Det britiske flag afbrændes i Dublin
Foto: POLFOTO/AP

Det britiske flag afbrændes i Dublin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Irske demonstranter brænder det britiske flag og råber slagord mod den besøgende dronning Elizabeth II.

Irske demonstranter afbrændte tirsdag eftermiddag det britiske flag og råbte slagord, da dronning Elizabeth II indledte det første officielle royale besøg siden Irlands uafhængighed i 1922.

Der var to grupper af demonstranter forsamlet foran Garden of Remembrance - et mindesmærke i Dublin for de irere, der døde i kampen for uafhængighed.

Her ankom dronning Elizabeth kort efter for at nedlægge en krans.

I den ene ende af det store mindesmærke kom over 100 demonstranter i klammeri med politiet, mens de råbte slagord som "ud med de kongelige" og "ud med soldaterne".

Herefter satte de ild til det britiske flag og flaget for det britisk-styrede Nordirland.

Demonstranter bar bannere fra forskellige grene af den radikale republikanske bevægelse, heriblandt partiet Sinn Fein og den yderliggående 32 County Sovereign Movement, der er modstander af Langfredagsaftalen, som stoppede næsten 30 års blodig uro i Nordirland.

Irlands præsident, Mary McAleese, fordømte tidligere på måneden de radikale republikanere, som er modstandere af dronning Elizabeths besøg og betegnede dem som "halen af en meget gammel, træt og fejlslagen kultur, der forsøger at løse politiske problemer gennem paramilitær adfærd".

Irlands deling - påtvunget af briterne i 1922 - har i årtier resulteret i et køligt forhold mellem de to lande. Men Langfredagsaftalen fra 1998 har gradvist normaliseret forholdet mellem de to lande.

Flere tusinde politifolk er udkommanderet i Dublin for at forhindre uro. Tidligere på dagen fandt politiet en bombe i en bus nær hovedstaden, og den blev uskadeliggjort af bombeeksperter.

Det britiske flag afbrændes i Dublin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce