Destruktion af brasiliansk regnskov aftager


Destruktion af brasiliansk regnskov aftager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øget kontrol med ulovlig fældning giver resultater i Brasiliens mest truede økosystem.

I årevis er Brasiliens store regnskove blevet ryddet i rekordtempo, men øget kontrol med ulovlig fældning begynder nu at vise resultater. I landets store regnskov ud mod Atlanterhavet er ødelæggelsen mere end halveret i forhold til tidligere.

Det viser en undersøgelse af skovfældningen i den brasilianske del af Den atlantiske regnskov, som strækker sig 3000 kilometer fra det nordøstlige Argentina op langs Brasiliens kyst. Naturområdet er blandt de mest truede i verden.

Mellem 2008 og 2010 faldt rydningen med 55 procent i skoven, der er Brasiliens mest ødelagte økosystem. Totalt blev skoven reduceret med 32.000 hektar. Til sammenligning var den årlige afskovning på 34.000 hektar for bare ti år siden.

- Reduktionen kan forklares med en strengere lovgivning og øget kontrol fra miljømyndighedernes side, siger Marcia Hirota fra organisationen SOS Mata Atlantica, der står bag undersøgelsen i samarbejde med brasilianske myndigheder.

Undersøgelsen omfatter ikke den enorme Amazonas-skov, hvor der i mange år er ryddet træer i et tempo uden sidestykke. Men også i Amazonas har Brasilien øget kontrollen med fældningen, som i mange tilfælde finder sted uden tilladelse.

Da europæerne i 1500-tallet ankom til Brasilien strakte Den atlantiske regnskov sig langs hele østkysten. I dag er næsten 93 procent af naturområdets areal væk i forhold til den oprindelige størrelse.

I dag dækker området knap 29.000 kvadratkilometer svarende til omkring totredjedele af Danmarks areal.

- Såfremt rydningen fortsætter i det nuværende tempo, vil skoven være helt ryddet i 2050, advarer SOS Mata Atlantica.

Skovene i Brasilien ryddes blandt, fordi landmænd ønsker mere areal til dyrkning af afgrøder, som på verdensmarkedet har oplevet store prisstigninger de senere år.

Fredag blev en modstander af illegal skovning dræbt i Amazonas. Den seneste uge er tre miljøaktivister dermed dræbt.

Destruktion af brasiliansk regnskov aftager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce