Den private sektor skal drive Afrika frem


Den private sektor skal drive Afrika frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringens Afrikakommission fokuserer på støtte til den private sektor. Det kaster kritik af sig, også blandt kommissionens egne medlemmer.

Nøglen til at hjælpe Afrika ligger i at forbedre vilkårene for den private sektor og styrke muligheder for det personlige initiativ. Det mener regeringen, og Afrikakommissionen, der præsenterer sin rapport i eftermiddag, har ikke haft mulighed for at bevæge sig uden for de rammer.

Derfor vil anbefalingerne kun rette sig mod private initiativer, og det møder kritik.

- Vi har bevæget os inden for de rammer, der blev stillet til rådighed. Det er godt, vi kommer med en række konkrete initiativer, men vi har for eksempel ikke prioriteret mellem sundhed og støtte til den private sektor eller set på bredere reformer. Man skal derfor være varsom med at konkludere, at anbefalingerne løser problemerne eller helt kan ændre udviklingsbistanden, siger Christian Friis Bach, international chef i Folkekirkens Nødhjælp og medlem af Afrikakommissionen, til dagbladet Information.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) kalder det "en røst fra fortiden", hvis man ikke vil indse, at det er den private sektor, der kan skabe job og dermed være med til at hjælpe afrikanerne ud af fattigdom.

- Vi skal som donorer i langt større udstrækning indtænke den private sektor og indtænke den private sektor i det fremtidige arbejde. Hele pointen med Afrikakommissionen har været, at vi ville se på unge og beskæftigelse. Og når vi taler om beskæftigelse, taler vi om den private sektor. Så kommissionens bud på, hvad vi kan gøre bedre, er lige præcist smalt. Vi har ikke ønsket en general analyse af Afrikas velkendte problemer, siger Ulla Tørnæs.

Hun siger, at kommissionen fremlægger forslag til fem konkrete initiativer. Det er adgang til finansiering for små og mellemstore virksomheder. Bedre mulighed for uddannelse, herunder teknisk uddannelser. Støtte til en iværksætterkultur. Udbredelse af energi, da 75 procent af afrikanere ikke har adgang til energi, samt fokus på Afrikas konkurrenceevne.

Den private sektor skal drive Afrika frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce