Den globale fedme rammer briterne i 2020


Den globale fedme rammer briterne i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte ud af ti britiske mænd vil være for fede i 2020, mens overvægtige børn er på retur, viser en ny undersøgelse, der blev offentliggjort onsdag.

Mens britiske mænd har en tendens til at tage på i vægt, så er fedmen blandt børn ved at flade ud. Det viser en ny undersøgelse, hvis resultater blev offentliggjort onsdag.

Om 10 år vil 80 procent af britiske mænd og 70 procent af britiske kvinder være for fede. Den ny forskning viser, at overvægten blandt britiske børn er ved at flade ud, mens eksempler blandt voksne ikke viser lignende tegn.

Cirka 41 procent af mænd i alderen 20 til 65 vil være fede i 2020 og 40 procent vil være overvægtige, fremgår det af tallene fra National Heart Forum, baseret på data fra Health Survey for England.

Blandt kvinderne vil 36 procent være fede og 32 procent overvægtige, i alt 68 procent.

I 2050 vil det føre til markante stigninger i antallet af mennesker, der kommer til at lide af slagtilfælde, forhøjet blodtryk, hjertesygdomme og sukkersyge, siger forskere.

- Disse tendenser viser, at det forsigtigt optimistisk billede, vi fremlagde i november 2009 for en udjævning af fremtidig fedme blandt børn ikke afspejles blandt voksne, siger professor på Oxford Universitet, Klim McPherson, der også er formand for National Heart Forum.

- Der er allerede flere mænd, der er overvægtige, end mænd med en sund vægt, og i slutningen af årtiet, vil antallet af fede mænd og kvinder overstige antallet af personer, der er overvægtige, siger han.

Klim McPherson siger, at briterne er ved at blive overvældet af virkningerne af nutidens fedmefremmende miljø med dets overflod af energirige fødevarer og stillesiddende livsstil.

Undersøgelsen har benyttet tal fra 1993 til 2007 til at forudsige de fremtidige fedmeniveauer i Storbritannien.

Den globale fedme rammer briterne i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce