Demokratiudfordreren Orbán: Jeg taler kun med en tunge


Demokratiudfordreren Orbán: Jeg taler kun med en tunge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungarns premierminister afviser fortsat, at der er problemer med menneskerettighederne i landet.

Der er ikke problemer med menneskerettighederne og Ungarns nye forfatning.

Det gentager Ungarns premierminister, Viktor Orbán, da han tirsdag aften er gæst hos sine europæiske partifæller i EU-Parlamentets konservative gruppe.

Orbán forsikrer ifølge en kilde, der var med til mødet, om, at kommissionsformand José Manuel Barroso ikke har reelle kritikpunkter i det brev, han sendte til den ungarske premierminister i fredags.

Da Ritzau efter mødet beder Orbán forholde sig til kritikeres påstand om, at han taler med to tunger - én hjemme i Budapest og én i resten af Europa - svarer premierministeren med et smil:

- Nej, nej. Jeg har kun én.

Orbán er fra flere sider blevet beskyldt for at bryde menneskerettighederne, efter at hans Fidesz-parti har stået bag en række kontroversielle forfatningsændringer i landet.

Også den danske konservative europaparlamentariker, Bendt Bendtsen, medgiver, at han er bekymret. Han siger efter mødet med Orbán, at den ungarske leder igen har lovet at rette ind.

- Jeg synes, det var en ydmyg Orbán, vi mødte herinde i aften. Som har lovet at rette sig efter de regler, han vil blive pålagt, hvis der kommer en afgørelse fra kommissionen, siger Bendtsen.

Han understreger, at man må lade Europarådets Venedigkommission og EU-Kommissionen afslutte deres juridiske vurderinger, før man reagerer.

- Der må vi simpelthen lægge snittet derefter. For jeg er helt overbevist om, at der får Viktor Orbán at vide, hvis der er noget, han har gjort forkert.

- Og så må han rette ind. Og retter han ikke ind, så må han have en med fluesmækkeren over fingrene, siger Bendtsen.

Men han synes også fremadrettet, at det er værd at overveje, om EU har de rigtige instrumenter til at reagere mod udemokratiske medlemslande.

Derfor støtter han det initiativ, som blandt andre den danske udenrigsminister står bag for at finde en ny form for straf.

- Jeg synes faktisk, at idéen om, at man kunne begynde at fratage dem strukturfondsmidler frem for at begynde faktisk at hælde dem ud af butikken og fratage dem stemmeretten, kan være en god idé, siger Bendtsen.

- En ting er helt sikkert, at man skal overholde et regelsæt for at være medlem af EU. Men jeg vil ikke lave sådan en standret her i dag. siger Bendt Bendtsen.

EU-Parlamentet diskuterer problemerne i Ungarn ved en debat onsdag.

Demokratiudfordreren Orbán: Jeg taler kun med en tunge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce