Demokrater styrkes i Senat i USA


Demokrater styrkes i Senat i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den moderate republikaner Arlen Specter hopper af til Demokraterne i USA. Obamas parti nærmer sig et flertal i Senatet, hvormed det kan gennemvinge lovforslag.

Præsident Barack Obamas demokratiske partifæller i USA bliver styrket i Senatet, efter at den republikanske senator Arlen Specter i dag meddelte, at han skifter parti og bliver demokrat.

- Jeg har besluttet at genopstille ved valget i 2010 i det demokratiske primærvalg, udtaler Arlen Specter i en erklæring.

Demokraterne råder i øjeblikket over 56 pladser i Senatet. Hertil kommer to medlemmer, som langt overvejende stemmer sammen med de demokratiske senatorer. Med Arlen Specters skifte når partiet dermed op på 59 af de 100 pladser.

Dermed er vejen banet for Demokraternes mål om 60 pladser i Senatet, fordi den demokratiske kandidat Al Franken står til at vinde opgøret om et senatssæde fra delstaten Minnesota. Al Frankens duel med den siddende republikaner Norm Coleman er stadig ikke afgjort, her næsten et halvt år efter kongresvalget, som blev holdt sideløbende med præsidentvalget i november i fjor.

Med 60 stemmer kan Demokraterne omgå en eventuel republikansk forhalingsmanøvre - en såkaldt filibuster - som i praksis kan blokere for lovforslag. Et simpelt flertal er nemlig ikke tilstrækkeligt.

Den 79-årige Arlen Specter var en fremtrædende moderat republikaner og er tidligere formand for retsudvalget. Hans beslutning om partiskiftet kan være fremmet af, at han stod over for et vanskeligt republikansk primærvalg i Pennsylvania, hvor det konservative tidligere kongresmedlem Pat Toomey udfordrede ham.

Demokrater styrkes i Senat i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce