Dansker: Jeg kan være den efterlyste


Dansker: Jeg kan være den efterlyste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Talsmand for Foreningen Oprør siger, at han kan være den person, som efterlyses for at være del af den colombianske oprørsbevægelse Farcs europæiske netværk.

Colombia jagter en dansker for at være central person i den colombianske oprørsbevægelse Farcs europæiske netværk. Foreningen Oprør samler ind til Farc her i Danmark, og foreningens talsmand vil ikke være overrasket, hvis han er den efterlyste.

- Men jeg ved ikke, om det er mig, som de efterlyser. Jeg ved, at den colombianske justitsminister har været i Danmark for et par år siden og krævet, at jeg blev udleveret, siger talsmand for foreningen Oprør, Patrick Mac Manus.

Organisationen samler ind til oprørsbevægelsen Farc og har også kontaktet fagforeninger. Den efterlyste dansker er ifølge den colombianske avis El Tiempo mellem 40 og 50 år og har forsøgt at rejse penge hos danske fagforeninger.

Patrick Mac Manus er dog 62 år og desuden oplyser han, at han ikke bruger eller har brugt dæknavn i sin kontakt til Farc. Ifølge El Tiempo brugte danskeren navnet "Carlos Mono", når han var i kontakt med den nu afdøde Farc-leder Raul Reyes.

Farc er på EU's terrorliste, men Foreningen Oprør er tidligere blevet frikendt for at samle ind til en terrororganisation. Den dom blev anket og skal i efteråret køre ved landsretten.

Patrik Mac manus vil ikke uddybe om faglige organisationer i Danmark har støttet indsamlingen til Farc.

Dansker: Jeg kan være den efterlyste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce