Danske soldater i afghansk storoffensiv

Danske soldater i afghansk storoffensiv. Soldaterne på billedet er dog amerikanske marinere
Foto: POLFOTO/AP

Danske soldater i afghansk storoffensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En styrke på over 15.000 soldater har indledt offensiv imod Taliban i det sydlige Afghanistan. Danske soldater er også med, bekræfter Hærens Operative Kommando.

Den største offensiv imod afghanske oprørere siden 2001 er med dansk deltagelse gået i gang i Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan.

Ifølge BBC deltager flere end 15.000 soldater i storangrebet på Taliban-oprørere ved byen Marjah. Det er amerikanske soldater, der fører an sammen med blandt andre afghanske og britiske soldater.

BBC og også det franske nyhedsbureau AFP citerer Isaf, Natos sikkerhedsstyrke i Afghanistan, for at sige, at også danske og estiske soldater er med i offensiven, der efter flere dages forberedelser begyndte fredag.

Hærens Operative Kommando bekræfter, at danske soldater deltager, men er af hensyn til operationens sikkerhed i øjeblikket meget sparsomme med yderligere oplysninger.

Ifølge HOK vil der muligvis senere lørdag blive givet flere informationer.

Kun få timer efter angrebet var Nato-soldater involveret i de første ildkampe med Taliban ved Marjah, hvor Taliban menes at have forskanset sig bag et kæmpe minefelt.

Nato siger, at tre amerikanske soldater er dræbt af en vejsidebombe, men generelt er det sparsomt, hvad der er kommet af oplysninger om kampene.

Offensiven er i første omgang rettet mod godt 1000 Talibanoprørere i Marjah.

Angrebet er det første, siden USA's præsident, Barack Obama, beordrede 30.000 ekstra soldater til Afghanistan i december. Ifølge CNN er befolkningen i området med flyveblade blevet advaret om operationen.

Danske soldater i afghansk storoffensiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce