Danske skipiger søgte ly i hytte

Ifølge NRK.no har de to piger overnattet i en hytte.
Foto: Skærmdump fra NRK.no

Danske skipiger søgte ly i hytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to danske skipiger har det fint. De overnattede i en hytte, efter at have taget fejl af løjperne. De blev opdaget af en redningshelikopter.

De to danske piger, som har været savnet efter en skitur i Norge siden mandag eftermiddag, er nu fundet i live i Nedre Eggedal i Buskerud. De var kolde, men i god behold, fortæller norsk politi.

Pigerne havde søgte ly i en hytte ved 23-tiden og har været der i nat. Da de hørte redningshelikopteren tirsdag morgen, løb de ud af hytten.

De 15-årige piger blev spottet klokken 10.22 af redningshelikopter, der overfløj området, oplyser efterforskningsleder Kaare Tiller fra Nordre Buskerud politidistrikt.

Efter en lægeundersøgelse kom pigerne tilbage til deres hytte, hvor de har været ventet med længsel.

Pigerne blev meldt savnet klokken 22.43 mandag aften, efter at de ikke var kommet tilbage fra en skitur i Sigdal-området.

Pigerne var sammen med den enes far taget en tur ud på fjeldet, men efter tre timer ville pigerne hjem til hytten, mens faren ville løbe videre. Aftalen var, at pigerne selv skulle finde hjem.

- De skiltes ude på løjpen, men de er faret vild og er måske løbet i en forkert retning, siger Kaare Tiller.

Da norsk politi genoptog eftersøgningen tirsdag morgen, var man optimistisk og håbede, at pigerne havde søgt ly for natten i en af de hytter, som er i terrænet.

Pigerne var ikke klædt på til at være ude i mange timer, og de havde intet mad og drikke med.

Ni snescootere, fem hunde og tæt på 40 redningsfolk deltog i eftersøgningen, og der blev desuden indkaldt ekstra mandskab fra civilforsvaret. Også privatpersoner deltog.

Vejret i området var tirsdag morgen skyet med let sne og fem minusgrader.

Danske skipiger søgte ly i hytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce